Mangoglass med vit choklad
Mangoglass med vit choklad
Alltid förundrad själv över hur denna glass lyckas bli så krämig och god, trots oklassiska ingredienser och utan glassmaskin. En riktig sommar favorit med goda smaker av vit choklad och mango med en touch av citron.
Mangoglass med vit choklad – somarens favorit!
Denna glass har en perfekt balans av sötma från vit choklad och frukt, med syra från citron. Så god! Dessutom enkel att slänga ihop en varm sommardag.
Vad behöver jag för bakredskap för att laga Mangoglass med vit choklad?
Jag använder mig av en vanlig matlåda i glas när jag gör denna, den är i lagom storlek för mängden glass.
Matberedaren jag använder är en något mer avancerad historia, och du klarar dig absolut med en enklare variant. Men använder du matberedare ofta och mycket och vill ha en kraftfull historia hittar du min här (reklamlänk).
En billigare variant som jag också använt är denna (reklamlänk).
Vilka ingredienser behöver jag för att laga mangoglass med vit choklad?
Det går jättebra att använda vanlig vit choklad men personligen använder jag en sötad med kokossocker som finns att köpa här (Inget samarbete men då jag jobbar med Koro i andra sammanhang bör detta ändå ses som reklam).
Tips så att du kan laga den godaste mangoglassen med vit choklad
För att ge din mangoglass en extra dimension, toppa med frystorkade hallon. De ger en god smakbrytning och finns att köpa i välsorterade matbutiker. Hallonen ger inte bara extra smak utan ger glassen en extra lyxig känsla.
Ta ut glassen ca 20min innan så den får en riktigt krämig och god konsistens!
Lycka till 🍨
Skriv utMangoglass med vit choklad
- Total tid: 0,5 h + frystid
- Antal: 6–8 port 1x
Beskrivning
Sommarens godaste glass 🍨☀️
Ingredienser
200 g smält vit choklad (jag använder en sötad med kokossocker)
260 g banan (ca 2 st)
225 g mango (1 tinat paket)
16 g citronjuice (4 tsk)
30 g lönnsirap (2 msk)
Instruktioner
Smält chokladen i intervaller i micron, rör emellanåt.
Mixa banan, mango och citronjuice till en slät smet.
Addera smält choklad och lönnsirap, mixa till jämn smet.
Fyll i en glasmatlåda eller avlång brödform och frys in i 6 timmar eller över natten.
Låt stå framme minst 20 minuter så blir den som mest krämig och god!
- Tid att förbereda: 0,5 h
- Tid att laga: Tid i frys 6 h eller över natten