Mango Cheesecake Bars – En Somrig och Enkel Efterrätt
Mango Cheesecake Bars: Somriga och Krämiga
Jag har bakat de godaste mango cheesecake barsen, om du frågar mig. De är somriga, krämiga, sötsyrliga och fulla av smak. Min man Niklas gav dessa cheesecake bars betyget ”godaste jag bakat”…. Så vad säger du? Värt ett försök? 🙂
Häng med längre ned för tips på hur du gör dessa bars extra goda! 🥭💛
Mango i varje lager
Dessa mango cheesecake bars har mango i varje lager, vilket bidrar med en explosion av smak. Kombinera det med en krämig fyllning, en botten med härligt tuggmotstånd och ett sötsyrligt mangolager på toppen. I fyllningen blandar vi creamcheese med den godaste mangopurén om du frågar mig, sorten hittar du lite längre ned.
Och vet du? De behöver heller ingen ugn – himla smidigt!
Vad behöver jag för bakredskap för Mango Cheesecake Bars?
Du behöver en matberedare/mixer och en avlång brödform för att göra dessa bars. Matberedaren används för att mixa ingredienserna till botten. Brödformen måste inte vara vara avlång, men det är den bästa formen för att få till snygga bars – för alla oss estetiskt lagda 🙂
Tips på ingredienser för Mango Cheesecake Bars
En charmig och avgörande ingrediens i dessa bars hittar du i barnmatshyllan – nämligen 100 % mangopuré. Jag hittade den i en liten mataffär med begränsat sortiment, så jag hoppas att du också kan hitta den. Se bild nedan på förpackningen!
Jag sötar mina bars med björksocker. En vanlig fråga jag får av er är ”varför just björksocker?” men också ”vart köper jag björksocker?”. Björksocker är bra för tänderna och innehåller 40 % färre kalorier än vanligt strösocker. Det är lika sött som socker i smaken, så det går smidigt att byta ut mot samma mängd. Om du inte har björksocker kan du använda samma mängd vanligt strösocker. Jag köper mitt björksocker från nätapoteket – du hittar det här (reklamlänk).
Tips för att laga extra goda Mango Cheesecake Bars!
Ett tips på hur du kan göra dessa bars extra goda är att göra mangolagret på toppen lite rinnigt, nästan som en mangosås man har till drinkarna i en bar. Om du vill ha den fastare – låt den stå i kyl över natten så sätter den sig.
Om du vill ha extra snygga uppskurna bitar – använd en tandad brödkniv och skölj den ett par gånger mellan skärningarna. Då får du mindre kladdiga kanter och den tandade kniven skär enklare genom bottenlagret.
Lycka till! ❣️
Mango Cheesecake Bars – En Somrig och Enkel Efterrätt
- Total tid: 2 tim 45 min
- Antal: 8st bars
Beskrivning
De godaste mango cheesecake barsen! ✨
Ingredienser
Botten
100 g torkad mango (1 pkt)
120 g cashewnötter (2,5 dl)
120 g havregryn (4,5 dl)
2 msk lönnsirap
1,5 dl kokosolja
2 nypor flingsalt
0,5 tsk vaniljpulver
Cheesecakelager
300 g Philadelphia färskost
2 msk lönnsirap
mangopuré – se instruktioner
Mangolager
300 g mangopuré (3 dl) – finns i barnmatshyllan
3,5 msk majsstärkelse
0,75 dl björksocker eller samma mängd vanligt strösocker
Instruktioner
Börja med mangolagret. Blanda ut majsstärkelse med lite av mangopurén och blanda ut med resterande puré samt björksocker i en kastrull. Sjud på mellanhög värme tills den tjocknar. Låt kallna helt medan du gör resterande moment.
Klipp mangoskivorna i små bitar. Mixa sedan med havregryn och cashewnötter. Det ska ha kvar lite textur, inte bli för finmixat. Tillsätt lönnsirap, kokosolja, flingsalt och vaniljpulver och mixa till en jämn massa.
Häll över i formen. Använd en slickepott för att pressa ut botten till ett jämnt lager. Ställ i kyl medan du gör nästa lager.
Rör ihop philadelphia tillsammans med (100 g / 1 dl) av mangopurén och lönnsirap. Bred sedan ovanpå botten.
Avsluta med att ringla över resterande mangopuré (200 g / 2 dl).
Låt stå i frysen en timma eller kyl ett par-tre timmar innan du lyfter ur formen och skär upp i bars.
- Tid att förbereda: 45 min
- Tid att laga: Tid att stelna i kyl: 2 h