Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mango Cheesecake Bars – En Somrig och Enkel Efterrätt


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 2 tim 45 min
  • Antal: 8st bars

Beskrivning

De godaste mango cheesecake barsen! ✨


Ingredienser

Botten
100 g torkad mango (1 pkt)
120 g cashewnötter (2,5 dl)
120 g havregryn (4,5 dl)
2 msk lönnsirap
1,5 dl kokosolja
2 nypor flingsalt
0,5 tsk vaniljpulver

Cheesecakelager
300 g Philadelphia färskost
2 msk lönnsirap
mangopuré – se instruktioner

Mangolager
300 g mangopuré (3 dl) – finns i barnmatshyllan
3,5 msk majsstärkelse
0,75 dl björksocker eller samma mängd vanligt strösocker


Instruktioner

Börja med mangolagret. Blanda ut majsstärkelse med lite av mangopurén och blanda ut med resterande puré samt björksocker i en kastrull. Sjud på mellanhög värme tills den tjocknar. Låt kallna helt medan du gör resterande moment.

Klipp mangoskivorna i små bitar. Mixa sedan med havregryn och cashewnötter. Det ska ha kvar lite textur, inte bli för finmixat. Tillsätt lönnsirap, kokosolja, flingsalt och vaniljpulver och mixa till en jämn massa.

Häll över i formen. Använd en slickepott för att pressa ut botten till ett jämnt lager. Ställ i kyl medan du gör nästa lager.

Rör ihop philadelphia tillsammans med (100 g / 1 dl) av mangopurén och lönnsirap. Bred sedan ovanpå botten.

Avsluta med att ringla över resterande mangopuré (200 g / 2 dl).

Låt stå i frysen en timma eller kyl ett par-tre timmar innan du lyfter ur formen och skär upp i bars. 

  • Tid att förbereda: 45 min
  • Tid att laga: Tid att stelna i kyl: 2 h