Mammas Kokosrutor
Detta recept är en remake på min mammas goda kokosrutor. ❤️ För mig är de fyllda med nostalgi, och jag hoppas att de också ska väcka minnen hos dig. Nu när sommaren är här är dessa kakor perfekta att ta med sig utomhus. De är enkla att packa och håller sig fräscha länge i lufttät burk. ☀️
Vad minns du av kokosrutan? Dela dina minnen och prova detta nostalgiska recept i sommar!
Mammas Kokosrutor
- Antal: 16 st 1x
Beskrivning
Kokosrutor som tar dig tillbaka till när du var liten, som mammas men med några ändringar. ❤️
Ingredienser
135 g björksocker eller strösocker (1 1/2 dl)
280 g kokossocker eller brunt farinsocker (4 dl)
53 g sukrin melis eller florsocker (3/4 dl)
1 äggvita
1 1/2 dl kallt vatten
1 1/2 msk gelatinpulver
1 1/2 dl kokhett vatten
4 dl kokosflingor
1 msk kakao
Instruktioner
Börja med att röra ihop björksocker, kokossocker och sukrin melis med äggvita och kallt vatten.
Koka upp den andra mängden vatten och rör ner gelatinpulvret. Tillsätt sedan detta till sockerblandningen.
Vispa med elvisp eller köksassistent i 30 minuter tills du har en pösig smet.
Blanda under tiden kokosflingor med kakao. Strö ett tunt lager i botten på en fyrkantig form 24×24 cm. Spara resten.
Häll smeten ner i formen och strö sedan ett lager kokosflingor ovanpå. ’ Låt stelna i kyl i ett par timmar.
Skär försiktigt med en kniv runt kanterna och stjälp sedan upp och ner på en skärbräda.
Skär i rutor och doppa snittytorna i kokos så de är helt täckta. Förvara svalt i lufttät burk.