Magnum mandel jordgubb

Magnum mandel jordgubb
Ljuvliga Magnum-inspirerade glassar som är perfekta för sommaren! Dessa glassar har en krämig konsistens och en härlig smak av jordgubb, doppade i ett täcke av mörk choklad och knapriga mandlar. Och bäst av allt? Du behöver ingen glassmaskin!
Magnum mandel jordgubb – sommar på en pinne ❣️
Glassmeten är enkel att röra ihop och sötas med lönnsirap, som ger en naturlig sötma. Jag använder alltid 70 % choklad för att få till en riktigt fyllig smak. Glassen är dessutom helt mjölkfri och perfekt för dig som vill undvika mejeriprodukter.
Tips: Använd färska jordgubbar för bästa smak och konsistens. Om du använder tinade jordgubbar kan de bli vattniga och påverka konsistensen.

Vad behöver jag för bakredskap för att göra Magnum mandel jordgubb?
För att få den perfekta Magnum-formen använder jag dessa glassformar – de är precis lagom i storlek och ger glassen en riktigt snygg finish. Hitta mina favoriter här: Glassformar från Leilas General Store

Vilka ingredienser behöver jag för att göra Magnum mandel jordgubb?
70 % choklad – perfekt för ett fylligt chokladtäcke. Jag använder denna (reklamlänk). Och du, kom ihåg att använda färska jordgubbar – bäst för smak och konsistens.

Tips för att lyckas med Magnum mandel jordgubb
Använd smakneutral kokosolja för chokladtäcket – så tar inte kokosen över och du får fram chokladsmaken ännu mer.
Skriv ut
Magnum mandel jordgubb
- Antal: 6 st normalstora 1x
Beskrivning
Magnum mandel med jordgubb ❣️
Ingredienser
1 förp kokosgrädde à 250 ml
0,5 dl cashewsmör
3 msk lönnsirap
0,5 tsk vaniljpulver
250 g färska jordgubbar
200 g mörk choklad
1–1,5 msk kokosolja
1 näve rostad flagad mandel – grovt upphackad
Instruktioner
Rör ihop samtliga ingredienser för glassmeten, enklast är att använda en ballongvisp för att få en slät smet.
Tärna jordgubbar fint och vänd ner i smeten.
Häll över i en kanna så blir det enklare att fylla glassformarna. Frys in över natten.
Smält chokladen i intervaller i micro, rör emellanåt. Rör ner kokosolja så att den smälter och hackad flagad mandel.
Doppa glassarna en och en och lägg på plåt med bakplåtspapper. Enklast är att hälla över den smälta chokladen i ett brett högt dricksglas om du har detta. Låt stelna en sväng till i frysen innan du hugger in.