Beskrivning
Magnum mandel med jordgubb ❣️
Ingredienser
1 förp kokosgrädde à 250 ml
0,5 dl cashewsmör
3 msk lönnsirap
0,5 tsk vaniljpulver
250 g färska jordgubbar
200 g mörk choklad
1–1,5 msk kokosolja
1 näve rostad flagad mandel – grovt upphackad
Instruktioner
Rör ihop samtliga ingredienser för glassmeten, enklast är att använda en ballongvisp för att få en slät smet.
Tärna jordgubbar fint och vänd ner i smeten.
Häll över i en kanna så blir det enklare att fylla glassformarna. Frys in över natten.
Smält chokladen i intervaller i micro, rör emellanåt. Rör ner kokosolja så att den smälter och hackad flagad mandel.
Doppa glassarna en och en och lägg på plåt med bakplåtspapper. Enklast är att hälla över den smälta chokladen i ett brett högt dricksglas om du har detta. Låt stelna en sväng till i frysen innan du hugger in.