Körsbärsclafoutis
Körsbärsclafoutis – En glutenfri delikatess
Från ett körsbärsfan till ett annat – denna körsbärsclafoutis är en riktig goding! Clafoutis är en snabb och smidig dessert som serveras bäst ihop med lättvispad grädde eller vaniljglass – mums!
Körsbärsclafoutis – Körbär i sin bästa klädsel
Denna clafoutis är ett måste för alla körsbärsälskare. Smeten liknar en pannkakssmet där alla ingredienser rörs ihop i en bunke. Sedan toppas smeten i formen med mängder av färska körsbär och flagad mandel för extra crunch och smak.
Vad behöver jag för bakredskap för att baka Körsbärsclafoutis?
För att göra processen smidigare rekommenderar jag en körsbärsurkärnare istället för kniv när du ska kärna ur många körsbär. Du hittar en sådan här (reklamlänk).
Vilka ingredienser behöver jag för att baka Körsbärsclafoutis?
Till skillnad från det klassiska receptet sötar jag min clafouti med kokossocker, som finns att köpa i välsorterad bakhylla. Skippa inte citronen i smeten – den ger god fräschör till kakan!
Tips för att baka den bästa Körsbärsclafoutis!
Ett tips för bästa resultat är att låta kakan sätta sig i minst trettio minuter innan du hugger in. Det ger smakerna tid att mogna och kakan får en härligt fast konsistens.
Skriv utKörsbärsclafoutis
- Total tid: 1h 20min
- Antal: 10 portioner 1x
Beskrivning
Körsbärsclafoutis – Ett vinnande koncept för alla körsbärsälskare 🍒
Ingredienser
500 g bigarråer
14 g havremjöl (0,25 dl)
50 g mandelmjöl (1 dl)
53 g kokossocker (0,75 dl)
0,5 tsk vaniljpulver
Skal av 1 citron
250 g vispgrädde (2,5 dl)
2 ägg
2 äggulor
Smör och kokossocker till formen
Mandelspån
Vispad grädde eller vaniljglass till servering
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Kärna ur bigarråerna med en körsbärsurkärnare eller med en kniv.
Blanda mandelmjöl med havremjöl, kokossocker, vaniljpulver och rivet citronskal.
Tillsätt vispgrädde, ägg och äggulor och vispa slätt.
Smöra och sockra en ugnsform och häll i smeten. Jag använder en rund ugnsform som är ca 33 cm i diameter.
Strö över bigarråerna jämnt över smeten och strö över mandelspån.
Grädda clafoutin i mitten av ugnen i cirka 45-50 minuter eller till den fått en gyllene färg och smeten har stannat till.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
- Tid att förbereda: 0,5h
- Tid att laga: Tid i ugn – 45- 50 min