Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Körsbärsclafoutis


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 1h 20min
  • Antal: 10 portioner 1x

Beskrivning

Körsbärsclafoutis – Ett vinnande koncept för alla körsbärsälskare 🍒


Ingredienser

Skala

500 g bigarråer
14 g havremjöl (0,25 dl)
50 g mandelmjöl (1 dl)
53 g kokossocker (0,75 dl)
0,5 tsk vaniljpulver
Skal av 1 citron
250 g vispgrädde (2,5 dl)
2 ägg
2 äggulor
Smör och kokossocker till formen
Mandelspån
Vispad grädde eller vaniljglass till servering


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Kärna ur bigarråerna med en körsbärsurkärnare eller med en kniv.

Blanda mandelmjöl med havremjöl, kokossocker, vaniljpulver och rivet citronskal.
Tillsätt vispgrädde, ägg och äggulor och vispa slätt.

Smöra och sockra en ugnsform och häll i smeten. Jag använder en rund ugnsform som är ca 33 cm i diameter.

Strö över bigarråerna jämnt över smeten och strö över mandelspån.

Grädda clafoutin i mitten av ugnen i cirka 45-50 minuter eller till den fått en gyllene färg och smeten har stannat till.

Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

  • Tid att förbereda: 0,5h
  • Tid att laga: Tid i ugn - 45- 50 min