Kladdkakecookies – utan gluten och ägg
Kan vara så att Kladdkakecookies slår vanlig kladdkaka om du frågar mig!
Skriv utKladdkakecookies – utan gluten och ägg
- Total tid: 30 min + tid att kallna
- Antal: 10–12 1x
Beskrivning
Kan vara så att Kladdkakecookies slår vanlig kladdkaka om du frågar mig!
Ingredienser
100 g mörk choklad (70%)
100 g smör
135 g björksocker, sötströ eller vanligt strösocker (1,5 dl)
0,5 dl lönnsirap
113 g bovetemjöl (1,5 dl)
1 tsk vaniljpulver
1 msk espressopulver
2 tsk maizena
1/2 dl kakao
2 chia-ägg (2 msk chia + 6 msk vatten som blötlagts 15 min)
flingsalt
Instruktioner
Låt chiafrön svälla i vatten 15 min enligt mått i ingredienslistan.
Hacka den mörka chokladen och smält med smöret på svag värme i en kastrull.
Tillsätt övriga ingredienser utom chia-ägg och flingsalt. Rör ner chia-äggen och rör till en jämn smet. Ställ smeten i kylen ca 45 minuter eller tills den stelnat lite.
Sätt ugnen på 175°C.
Klicka ut 10-12 kakor på plåt med bakplåtspapper (jag använder glasskopa men går även bra med skedar). Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter, beroende på önskad kladdighet. Strö över flingsalt.
Låt kallna helt på plåten och förvara i kyl.
- Tid att förbereda: 15 min
- Tid att laga: 15 min