Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kladdkakecookies – utan gluten och ägg


  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 30 min + tid att kallna
  • Antal: 10-12 1x

Beskrivning

Kan vara så att Kladdkakecookies slår vanlig kladdkaka om du frågar mig!


Ingredienser

Skala

100 g  mörk choklad (70%)

100 g  smör

135 g björksocker, sötströ eller vanligt strösocker (1,5 dl)

0,5 dl lönnsirap

113 g bovetemjöl (1,5 dl)

1 tsk vaniljpulver

1 msk espressopulver

2 tsk maizena

1/2 dl kakao

2  chia-ägg (2 msk chia + 6 msk vatten som blötlagts 15 min)

flingsalt


Instruktioner

Låt chiafrön svälla i vatten 15 min enligt mått i ingredienslistan.

Hacka den mörka chokladen och smält med smöret på svag värme i en kastrull.

Tillsätt övriga ingredienser utom chia-ägg och flingsalt. Rör ner chia-äggen och rör till en jämn smet. Ställ smeten i kylen ca 45 minuter eller tills den stelnat lite.

Sätt ugnen på 175°C.

Klicka ut 10-12 kakor på plåt med bakplåtspapper (jag använder glasskopa men går även bra med skedar). Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter, beroende på önskad kladdighet. Strö över flingsalt.

Låt kallna helt på plåten och förvara i kyl.

  • Tid att förbereda: 15 min
  • Tid att laga: 15 min