Kärleksmumssnittar
Kärleksmumssnittar – Glutenfria och oemotståndligt goda
Vi älskar kärleksmums och vi älskar kolasnittar – så jag tyckte det var på tiden med mitt recept på kärleksmumssnittar! ❣️ Dessa godsaker är både glutenfria och enkla att baka, och kommer garanterat bli en favorit hos både stora och små.
Kärleksmumssnittar – Den perfekta kombinationen
Detta recept kombinerar de sega kolasnittarna med de goda choklad- och kokossmakerna från klassiska kärleksmums. Resultatet är en underbar fusion av två favoriter som är både saftig och knäckig.
Vad behöver jag för bakredskap för att baka Kärleksmumssnittar?
För att få till de perfekta snittarna rekommenderar jag att använda en degskrapa. Den gör det enkelt att skära upp kakorna i snygga bitar. Du hittar en bra degskrapa här (reklamlänk).
Vilka ingredienser behöver jag för att baka Kärleksmumssnittar?
När jag bakar dessa kakor använder jag alltid en lite dyrare men mycket godare kakao av märket Valrhona. Den ger en djup och rik chokladsmak som verkligen lyfter receptet. Du kan köpa Valrhona kakao här.
Tips för att baka de bästa Kärleksmumssnittarna!
Ett bra tips är att låta kakorna kallna i kylen efter att de är nybakade. Kakorna är mjuka när de är precis nygjorda, men blir mer lätthanterliga och får en bättre konsistens när de fått stå i kylen ett tag.
Lycka till! ❣️
Skriv utKärleksmumssnittar
- Total tid: Ca 1 h
- Antal: 22–24 st 1x
Beskrivning
Det var på tiden med mitt recept på kärleksmumssnittar – en kombination av kärleksmums och kolasnittar. ❣️
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
70 g kokossocker eller vanligt farinsocker (1 dl)
2 msk dadelsirap eller samma mängd vanlig sirap
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
95 g havremjöl (1,75 dl)
2 msk kakao
Glasyr
1,5 dl vispgrädde 150 g mörk choklad
Riven kokos
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Börja med att göra chokladglasyren genom att hacka mörk choklad och koka upp vispgrädden. Slå den varma grädden över chokladen, vänta 30 sekunder och rör sedan slät. Täck ytan med plastfolie under tiden, så undviker du att det bildas ett skinn.
Vispa smör, kokossocker och dadelsirap mjukt och fluffigt med elvisp. Vänd ner mjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver och arbeta ihop till en deg.
Rulla ut degen till en rulle och rulla in i plastfolie. Kyl degen i minst 20 minuter.
Dela degen i 2 delar och rulla ut till längder, ca 40 cm långa. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen ca 12-14 minuter. Låt kakorna svalna ca 5 minuter och skär dem sedan på snedden.
Bred över chokladkräm jämnt över kaklängderna och strö sedan kokos över. Låt kallna helt, helst i kylen innan du lossar kakorna från varannan, så blir de enklast att hantera.
Förvara i lufttät burk i kyl.
- Tid att förbereda: 45 min
- Tid att laga: 12-14 min