Beskrivning
Det var på tiden med mitt recept på kärleksmumssnittar – en kombination av kärleksmums och kolasnittar. ❣️
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
70 g kokossocker eller vanligt farinsocker (1 dl)
2 msk dadelsirap eller samma mängd vanlig sirap
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
95 g havremjöl (1,75 dl)
2 msk kakao
Glasyr
1,5 dl vispgrädde 150 g mörk choklad
Riven kokos
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Börja med att göra chokladglasyren genom att hacka mörk choklad och koka upp vispgrädden. Slå den varma grädden över chokladen, vänta 30 sekunder och rör sedan slät. Täck ytan med plastfolie under tiden, så undviker du att det bildas ett skinn.
Vispa smör, kokossocker och dadelsirap mjukt och fluffigt med elvisp. Vänd ner mjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver och arbeta ihop till en deg.
Rulla ut degen till en rulle och rulla in i plastfolie. Kyl degen i minst 20 minuter.
Dela degen i 2 delar och rulla ut till längder, ca 40 cm långa. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen ca 12-14 minuter. Låt kakorna svalna ca 5 minuter och skär dem sedan på snedden.
Bred över chokladkräm jämnt över kaklängderna och strö sedan kokos över. Låt kallna helt, helst i kylen innan du lossar kakorna från varannan, så blir de enklast att hantera.
Förvara i lufttät burk i kyl.
- Tid att förbereda: 45 min
- Tid att laga: 12-14 min