Kanelbullemuffins till brunchen eller mellanmålet

Dessa muffins är matiga och passar perfekt till brunchen eller som mellanmål. Smaksatta med kanel och kardemumma för kanelbulle-smak, fast hälsosam! Bra kombo om du frågar mig.
Värm de lite innan servering och ät med lite smör, flingsalt och honung. Eller ett lager Philadelphia. Mums!
Skriv ut
Kanelbullemuffins till brunchen eller mellanmålet
- Total tid: 40 min
- Antal: 15 st 1x
Beskrivning
Dessa muffins är matiga och passar perfekt till brunchen eller som mellanmål. Smaksatta med kanel och kardemumma för kanelbulle-smak, fast hälsosam! Bra kombo om du frågar mig.
Ingredienser
4 ägg
6 dl gräddfil
20 dadlar, soft och urkärnade
210 g polenta (3 dl)
300 g mandelmjöl (3 dl)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
0,5 msk kardemummakärnor
2 tsk kanel
1 dl rostade mandelspån
Instruktioner
Värm ugnen till 200 grader.
Mixa ägg, gräddfil och dadlar i en matberedare tills dadlarna fimfördelats, det behöver inte bli helt slätt.
Rör ihop de torra ingredienserna – polenta, mandelmjöl, bakpulver och salt. Häll över äggsmeten och vänd ihop med en slickepott. Smeten kan kännas ritning men polentan kommer att svälla och då blir det tipp topp.
Fördela jämnt i ca 15 st normalstora muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills de fått lite färg.
Låt svalna.
Muffinsarna är så goda att äta med lite smör, honung och flingsalt. Eller med Philadelphia.
Noteringar
Går bra att frysa in, upp till 3 månader.
- Tid att förbereda: 20 min
- Tid att laga: 20 min
