Beskrivning
Dessa muffins är matiga och passar perfekt till brunchen eller som mellanmål. Smaksatta med kanel och kardemumma för kanelbulle-smak, fast hälsosam! Bra kombo om du frågar mig.
Ingredienser
4 ägg
6 dl gräddfil
20 dadlar, soft och urkärnade
210 g polenta (3 dl)
300 g mandelmjöl (3 dl)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
0,5 msk kardemummakärnor
2 tsk kanel
1 dl rostade mandelspån
Instruktioner
Värm ugnen till 200 grader.
Mixa ägg, gräddfil och dadlar i en matberedare tills dadlarna fimfördelats, det behöver inte bli helt slätt.
Rör ihop de torra ingredienserna – polenta, mandelmjöl, bakpulver och salt. Häll över äggsmeten och vänd ihop med en slickepott. Smeten kan kännas ritning men polentan kommer att svälla och då blir det tipp topp.
Fördela jämnt i ca 15 st normalstora muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills de fått lite färg.
Låt svalna.
Muffinsarna är så goda att äta med lite smör, honung och flingsalt. Eller med Philadelphia.
Noteringar
Går bra att frysa in, upp till 3 månader.
- Tid att förbereda: 20 min
- Tid att laga: 20 min