Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kanelbullemuffins till brunchen eller mellanmålet


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 40 min
  • Antal: 15 st 1x

Beskrivning

Dessa muffins är matiga och passar perfekt till brunchen eller som mellanmål. Smaksatta med kanel och kardemumma för kanelbulle-smak, fast hälsosam! Bra kombo om du frågar mig.


Ingredienser

Skala

4 ägg

6 dl gräddfil

20 dadlar, soft och urkärnade

210 g polenta (3 dl)

300 g mandelmjöl (3 dl)

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

0,5 msk kardemummakärnor

2 tsk kanel

1 dl rostade mandelspån


Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader.

Mixa ägg, gräddfil och dadlar i en matberedare tills dadlarna fimfördelats, det behöver inte bli helt slätt.

Rör ihop de torra ingredienserna – polenta, mandelmjöl, bakpulver och salt. Häll över äggsmeten och vänd ihop med en slickepott. Smeten kan kännas ritning men polentan kommer att svälla och då blir det tipp topp.

Fördela jämnt i ca 15 st normalstora muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills de fått lite färg.

Låt svalna.

Muffinsarna är så goda att äta med lite smör, honung och flingsalt. Eller med Philadelphia.

Noteringar

Går bra att frysa in, upp till 3 månader.

  • Tid att förbereda: 20 min
  • Tid att laga: 20 min