Kanelbullekladdkaka – glutenfri och vegansk
Kanelbullekladdkaka – glutenfri och vegansk
Beskrivning
Slår ihop två favoriter – kanelbulle och kladdkaka!
Ingredienser
12 aprikoser blötlagda i vatten 4 h
150 g mandelmjöl
0,75 dl valfri mjölk
1 dl kokosolja neutral smak
0,5 dl lönnsirap
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1,5 tsk kardemummakärnor
Fyllning
1/2 dl kokosolja neutral smak
2 msk lönnsirap
2 tsk kanel
1 näve mandelflarn
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Mortla kardemummakärnor.
Mixa sedan tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare till en jämn smet.
Bred ut i en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter (spänn fast ett bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med kokosolja).
Micra ingredienserna för fyllningen ett par sekunder och använd ballongvisp för att bli av med eventuellt klumpar. Ringla över kakan.
Avsluta med att strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter.
Låt kallna.