Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kanelbullekladdkaka – glutenfri och vegansk


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm

Beskrivning

Slår ihop två favoriter – kanelbulle och kladdkaka!


Ingredienser

Skala

12 aprikoser blötlagda i vatten 4 h

150 g mandelmjöl

0,75 dl valfri mjölk

1 dl kokosolja neutral smak

0,5 dl lönnsirap

0,5 tsk vaniljpulver

0,5 tsk salt

1,5 tsk kardemummakärnor

Fyllning

1/2 dl kokosolja neutral smak

2 msk lönnsirap

2 tsk kanel

1 näve mandelflarn


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Mortla kardemummakärnor.

Mixa sedan tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare till en jämn smet.

Bred ut i en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter (spänn fast ett bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med kokosolja).

Micra ingredienserna för fyllningen ett par sekunder och använd ballongvisp för att bli av med eventuellt klumpar. Ringla över kakan.

Avsluta med att strö över mandelspån.  Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter.

Låt kallna.