Kanelbulle-bananbröd – glutenfritt och utan vitt strösocker
Kanelbulle-bananbröd är det perfekta fika- eller brunchbrödet – speciellt till kanelbulleälskaren som vill ta en snabbare genväg än traditionellt bullbak. Dessutom glutenfri och utan vitt strösocker men maxad med saftighet och smak. Kan varmt rekommendera!
Skriv utKanelbulle-bananbröd – glutenfritt och utan vitt strösocker
- Total tid: 1h 5 min
- Antal: 16 skivor 1x
Beskrivning
Detta är det perfekta fika- eller brunchbrödet – speciellt till kanelbulleälskaren som vill ta en snabbare genväg än traditionellt bullbak. Dessutom glutenfri och utan vitt strösocker men maxad med saftighet och smak. Kan varmt rekommendera!
Ingredienser
100 g smör
3 st mogna bananer – i vikt ca 500 g med skal
2 st ägg
1 dl lönnsirap
90 g björksocker / sötströ / vanligt strösocker (1dl)
0,5 tsk vaniljpulver
100 g mandelmjöl (2dl)
110 g havremjöl (2dl)
1,5 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
Kanelbullefyllning
23 g (0,25 dl) björksocker
9 g (1 knapp msk) kokossocker
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Smält smör i en kastrull på medelvärme. Låt svalna något.
Mixa bananer, ägg, lönnsirap och smält smör i en matberedare eller mixer till en slät smet.
Blanda samtliga torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt banansmet och vänd ihop med slickepott till en jämn smet.
Blanda ingredienserna för kanelbullefyllningen.
Varva smet med kanelbulle-fyllningen i formen och jämna till ytan. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Känns med en sticka, den kan vara något kladdig fortfarande när du tar ut den, men inte lös.
Låt svalna en ca 15 minuter i formen och ta sedan ut från formen och låt kallna på galler.
- Tid att förbereda: 20
- Tid att laga: 45