Hallon/Choklad-smulpajsrutor

Hallon och choklad är väl den ljuvligaste av kombinationer och här kommer en variant i smulpajs-rutor. Mycket gott, baka dessa!
Skriv ut
Hallon/Choklad-smulpajsrutor
- Total tid: 50 min
- Antal: 16 1x
Beskrivning
Hallon och choklad är väl den ljuvligaste av kombinationer och här kommer en variant i smulpajs-rutor. Mycket gott, baka dessa!
Ingredienser
Botten
120 g (glutenfria) havregryn
100 g (glutenfritt) havremjöl
0,5 dl kakao
55 g kokossocker (0,75 dl)
100 g smör
2 nypor flingsalt
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk espresso kaffe
1 tsk bakpulver
2 ägg
Fyllning
225 g frysta hallon
1 msk potatismjöl
1 msk sukrin melis (kalorifritt florsocker, finns att köpa på apoteket) eller vanligt florsocker
Crumble
20 g (glutenfritt) havremjöl
1 tsk kakao
25 g smör
25 g kokossocker
25 g (glutenfria) havregryn
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt avsvalnat smält smör och ägg. Rör ihop till en jämn smet. Pressa ut i en fyrkantig form, ca 24×24 cm stor.
Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
Vänd ihop de frysta hallonen med potatismjöl och sukrin melis, så att de täcks. Häll sedan över i formen, i ett jämnt lager.
Mixa ihop samtliga ingredienser för smulet, i en matberedare eller i bunken för en stavmixer. Strö sedan jämnt över hallonfyllningen.
Grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt kallna helt på galler, och gärna i kyl över natten, för riktigt snygga rutor sedan när du skär upp.
- Tid att förbereda: 25
- Tid att laga: 25