Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hallon/Choklad-smulpajsrutor


  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 50 min
  • Antal: 16 1x

Beskrivning

Hallon och choklad är väl den ljuvligaste av kombinationer och här kommer en variant i smulpajs-rutor. Mycket gott, baka dessa!


Ingredienser

Skala

Botten

120 g (glutenfria) havregryn

100 g (glutenfritt) havremjöl

0,5 dl kakao

55 g kokossocker (0,75 dl)

100 g smör

2 nypor flingsalt

0,5 tsk vaniljpulver

1 tsk espresso kaffe

1 tsk bakpulver

2 ägg

Fyllning

225 g frysta hallon

1 msk potatismjöl

1 msk sukrin melis (kalorifritt florsocker, finns att köpa på apoteket) eller vanligt florsocker

Crumble 

20 g (glutenfritt) havremjöl

1 tsk kakao

25 g smör

25 g kokossocker

25 g (glutenfria) havregryn


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt avsvalnat smält smör och ägg. Rör ihop till en jämn smet. Pressa ut i en fyrkantig form, ca 24×24 cm stor.

Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.

Vänd ihop de frysta hallonen med potatismjöl och sukrin melis, så att de täcks. Häll sedan över i formen, i ett jämnt lager.

Mixa ihop samtliga ingredienser för smulet, i en matberedare eller i bunken för en stavmixer. Strö sedan jämnt över hallonfyllningen.

Grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt kallna helt på galler, och gärna i kyl över natten, för riktigt snygga rutor sedan när du skär upp.

  • Tid att förbereda: 25
  • Tid att laga: 25