Godaste kladdiga kladdkakan – utan ägg, socker, mjöl eller smör (!)
Ni skådar alltså en kladdkaka som är en av de godaste jag personligen ätit. Utan en enda av dess klassiska ingredienser som smör, vetemjöl, ägg och vitt strösocker. Dessutom mixar du ihop smeten på ett par minuter och gräddar en kvart, det är all tid som behövs!
Skriv utGodaste kladdiga kladdkakan – utan ägg, socker, mjöl eller smör (!)
- Total tid: 30 min
- Antal: 10 bitar 1x
Beskrivning
Ni skådar alltså en kladdkaka som är en av de godaste jag personligen ätit. Utan en enda av dess klassiska ingredienser som smör, vetemjöl, ägg och vitt strösocker. Dessutom mixar du ihop smeten på ett par minuter och gräddar en kvart, det är all tid som behövs!
Ingredienser
12 färska dadlar
100 g mandelmjöl – 2 dl
0,5 dl lönnsirap
40 g kakao – gärna en riktigt god en (jag använder Valrhonas)
100 g smält mörk choklad – gärna en riktigt god en
0,75 dl kaffe
1 msk vaniljextrakt
0,5 tsk salt
1 dl kokosolja
ev sukrin melis att pudra över kakan vid servering
vispgrädde eller kokosgrädde till servering
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Kärna ur dadlarna och mixa sedan med övriga ingredienser i en matberedare.
Fyll en springform (20 cm) och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Låt kallna innan du hugger in. Om du kan vänta så länge 😉
Noteringar
Förvara i kyl. Går bra att frysa in.
- Tid att förbereda: 15 min
- Tid att laga: 15 min