Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Godaste kladdiga kladdkakan – utan ägg, socker, mjöl eller smör (!)


  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 30 min
  • Antal: 10 bitar 1x

Beskrivning

Ni skådar alltså en kladdkaka som är en av de godaste jag personligen ätit. Utan en enda av dess klassiska ingredienser som smör, vetemjöl, ägg och vitt strösocker. Dessutom mixar du ihop smeten på ett par minuter och gräddar en kvart, det är all tid som behövs!


Ingredienser

Skala

12 färska dadlar

100 g mandelmjöl – 2 dl

0,5 dl lönnsirap

40 g kakao – gärna en riktigt god en (jag använder Valrhonas)

100 g smält mörk choklad – gärna en riktigt god en 

0,75 dl kaffe

1 msk vaniljextrakt

0,5 tsk salt

1 dl kokosolja

ev sukrin melis att pudra över kakan vid servering

vispgrädde eller kokosgrädde till servering


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Kärna ur dadlarna och mixa sedan med övriga ingredienser i en matberedare.

Fyll en springform (20 cm) och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Låt kallna innan du hugger in. Om du kan vänta så länge 😉

Noteringar

Förvara i kyl. Går bra att frysa in.

  • Tid att förbereda: 15 min
  • Tid att laga: 15 min

Nyckelord: glutenfri, äggfri, utanvittsocker, kladdkaka