Godaste fröknäcket
Godaste fröknäcket
Det här fröknäcket är alldeles för enkelt att göra för att inte alltid ha en burk hemma. Det är inte bara det perfekta mellanmålet utan också underbart gott med lite smör och en skiva ost. Ett måste att prova för alla som älskar glutenfri bakning!
Godaste fröknäcket – Enkelt att variera
Det bästa med detta fröknäcke är att du kan variera fröerna efter vad du har hemma. Se bara till att använda linfrö och fiberhusk eftersom de hjälper till att binda ihop smeten. En sista touch som verkligen gör skillnad är att toppa med flingsalt innan du gräddar – det ger en härlig sälta som lyfter smakerna.
Vad behöver jag för bakredskap för att baka det Godaste fröknäcket?
Du behöver inga speciella redskap för att göra detta fröknäcke, vilket gör det både enkelt och smidigt att baka. Allt du behöver är en ugnsplåt och bakplåtspapper.
Vilka ingredienser behöver jag för att baka Godaste fröknäcket?
Ingredienserna är enkla och ofta sådant du redan har i skafferiet. Fiberhusk är en viktig ingrediens och brukar finnas i vanliga matbutiker, men om du inte hittar det kan du beställa det här (reklamlänk).
Tips för att baka det bästa fröknäcket
Det bästa sättet att få en jämn och tunn platta av smet är att lägga ett bakplåtspapper ovanpå smeten och pressa ut den med handflatorna tills den täcker hela plåten. Håll koll på knäcket i ugnen – när det är gyllene är det perfekt gräddat!
Skriv utGodaste fröknäcket
- Antal: 2 plåtar 1x
Beskrivning
Bästa knäckebrödet!
Ingredienser
200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk majsmjöl
0,5 tsk salt
3 dl vatten
0,5 dl olivolja
flingsalt
Instruktioner
Värm ugnen till 160 grader.
Blanda allt utom oljan i en bunke och låt smeten stå framme och svälla i cirka 15 minuter. Vänd sedan ner oljan.
Fördela smeten på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper och pressa med hjälp av handflatorna ut smeten till ett tunt lager som täcker hela plåten. Strö över flingsalt.
Grädda knäckebröden i mitten av ugnen, cirka 40-45 minuter.
Låt bröden svalna något och lossa dem sedan försiktigt från bakplåtspapperet. Bryt i mindre bitar. Förvaras torrt i lufttät burk.