Glutenfria scones
Känner att detta kan bli sommaren när jag varje dag startar dagen med nybakta scones. Man kan ju ha det som målsättning i alla fall 😉 Så gott är det helt enkelt med nybakta scones – absolut älskar detta! Succé att toppa med philadelphia och chiasylt.
Skriv utGlutenfria scones
- Total tid: 0 timmar
- Antal: 8–10 1x
Beskrivning
Så gott är det helt enkelt med nybakta scones – absolut älskar detta! Succé att toppa med philadelphia och chiasylt.
Ingredienser
220 g havremjöl (4 dl)
2 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
100 g smör
300 g valfri mjölk (3 dl)
Chia-sylt
100 g frysta hallon eller jordgubbar, tinade
2 tsk chiafrön
0,75 msk honung eller lönnsirap
0,75 msk citronsaft
Philadelphia
Instruktioner
Börja med att röra ihop sylten genom att mixa tinade hallon/jordgubbar med citronsaft och honung. Rör sedan ner chiafrön för hand. Låt stå i kyl minst 30 minuter så att chiafröna hinner svälla.
Värm ugnen till 225 grader.
Blanda torra ingredienser. Finfördela smöret i ingredienserna. Rör snabbt ner mjölken.
Klicka ut 8-10 scones på plåt m bakplåtspapper. Jag använder glasskopa.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter.
Lägg på galler, servera nybakat med chiasylt och färskost.
- Tid att förbereda: 30 min
- Tid att laga: 10-15 min