Dubbla havreflarn med apelsinchoklad-fyllning
Dubbla havreflarn med apelsinchoklad-fyllning – Så goda och härligt chokladiga!
Det här receptet på dubbla havreflarn med apelsinchoklad-fyllning är en ny personlig favorit!❣️Apelsinchoklad är kanske en smak som delar åsikter, men för dig som gillar den, ja då är det kärlek vid första tuggan. Visst håller du med?
Dubbla havreflarn med apelsinchoklad-fyllning – En kombination av choklad och apelsin
Den lena apelsinchoklad-fyllningen är gjord med mascarpone och smakar fantastiskt tillsammans med de mjuksega havreflarnen. Perfekt för dig som älskar att baka glutenfritt och söker nya, spännande smaker.
Vad behöver jag för bakredskap för att göra Dubbla havreflarn med apelsinchoklad-fyllning?
För att få till den perfekta citruszesten till din apelsinchoklad-fyllning, behöver du ett riktigt bra rivjärn. Ett rivjärn är ovärderligt i köket, oavsett om du river skal från citrusfrukter, parmesan eller annat du vill ha finrivet. Här är min favorit (reklamlänk).
Vilka ingredienser behöver jag för att baka Dubbla havreflarn med apelsinchoklad-fyllning?
Jag sötar havreflarnen med kokossocker, vilket ger en härlig karamellig smak och passar bra för dig som vill undvika vitt socker. Kokossocker finns ofta i de mer välsorterade bakhyllorna, men om du vill klicka hem det enkelt kan du göra det här (reklamlänk).
Tips för att lyckas med dina Havreflarn och fyllning
Havreflarnen har en tendens att snabbt mjukna efter att du fyllt dem med apelsinchoklad-fyllningen. Därför rekommenderar jag att du fyller dem precis innan servering för att behålla det perfekta krispet. Alternativt kan du fylla dem och sedan frysa in direkt – på så sätt kan du plocka fram dem allteftersom och njuta av dem precis när du vill.
Skriv utDubbla havreflarn med apelsinchoklad-fyllning
- Antal: 16–18 färdiga kakor 1x
Beskrivning
Chokladigt apelsiniga havreflarn – kan det blir bättre?
Ingredienser
Havreflarn
50 g smör
105 g havregryn (3 dl)
0,75 msk havremjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
140 g kokossocker eller farinsocker (2 dl)
Fyllning
1/2 pkt mascarpone
100 g smält mörk choklad
0,5 dl lönnsirap
Zest av 1/2 apelsin
0,5 tsk vaniljpulver