Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Dubbla havreflarn med apelsinchoklad-fyllning


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Antal: 16-18 färdiga kakor 1x

Beskrivning

Chokladigt apelsiniga havreflarn – kan det blir bättre?


Ingredienser

Skala

Havreflarn

50 g smör
105 g havregryn (3 dl)
0,75 msk havremjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
140 g kokossocker eller farinsocker (2 dl)

Fyllning

1/2 pkt mascarpone
100 g smält mörk choklad
0,5 dl lönnsirap
Zest av 1/2 apelsin
0,5 tsk vaniljpulver


Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader.
 
Smält smöret i en kastrull på låg värme, och häll det sedan över havregrynen.
 
Vispa ägg och socker ljust och pösigt, ca 3-4 minuter.
 
Tillsätt havregrynsblandningen och de torra ingredienserna till äggvispet. Vänd ihop till en jämn smet och låt stå i 5 minuter.
 
Klicka ut smeten i små klickar med hjälp av teskedar, på plåtar med bakplåtspapper. Placera det med gott om mellanrum så att kakorna har plats att flyta ut.
 
Grädda i mitten av ugnen i cirka 5-6 minuter, tills kakorna blir gyllenbruna och lite mörka i kanterna. Låt kallna helt.
 
Rör ihop samtliga ingredienser för fyllningen.
 
Bred försiktigt på hälften av kakorna och lägg ihop två och två.
 
Kakorna mjuknar snabbt efter att de blivit fyllda så tips är att antingen förvara krämen i kyl och flarnen i lufttätt burk i rumstemperatur och fylla de precis vid serveringen. Alternativ göra klart alla kakor, förvara i frys, och ta fram efterhand.