(Copycat Starbucks) Choklad- och havrebars

Det roliga här är… att jag har inte ätit originalbaren från Starbucks – men sett den, och många copycat-versioner, på instagrammet och känt att oavsett originalet – jag måste göra en egen variant! Och jag är glad att jag gjorde detta.
Denna bar är inte så söt. Gillar man mer sötma så kan man öka mängden honung i botten och välja en mjölkchoklad eller ta hälften mörk/hälften mjölkchoklad.
Oavsett – så god! Smakar lite som chokladbollar och jag ÄLSKAR chokladbollar. Det enkla är ju ofta det godaste – så ÄR det ju bara. Eller?
Gillar skarpt med detta recept att det inte tar alltför lång tid att sno ihop – så ge det ett försök, du kommer inte ångra!
Skriv ut
(Copycat Starbucks) Choklad- och havrebars
- Total tid: 50 min
- Antal: 16 1x
Beskrivning
Det roliga här är… att jag har inte ätit originalbaren från Starbucks – men sett den, och många copycat-versioner, på instagrammet och känt att oavsett originalet – jag måste göra en egen variant! Och jag är glad att jag gjorde detta.
Gillar man mer sötma kan man välja en mjölkchoklad eller ta hälften mörk/hälften mjölkchoklad.
Ingredienser
Till botten
120 g (glutenfria) havregryn
120 g (glutenfritt) havremjöl
55 g kokossocker (0,75 dl)
100 g smör
2 nypor flingsalt
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
2 ägg
Chokladfyllning
200 g vispgrädde (2 dl)
1 msk honung
150 g choklad – jag använde Lindt 65 % mjölkchoklad. Men du kan ta en blandning av mjölk och mörk eller endast ngn av sorterna.
1 nypa flingsalt
Crumble
25 g havremjöl
25 g smör
25 g kokossocker
25 g havregryn
Instruktioner
Till botten
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt avsmalnat smält smör, ägg och kokossockret. Rör ihop till en jämn smet. Pressa ut i en fyrkantig form, klädd med bakplåtspapper i botten och smord kant, 21×21 cm stor.
Chokladfyllning
Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde i en kastrull. Slå grädden över den hackade chokladen, tillsammans med honungen. För en extra slät kräm, använd stavmixer för att mixa krämen slät. Annars rör ihop för hand.
Häll sedan över botten.
Crumble
Mixa ihop samtliga ingredienser för smulet, i en matberedare eller i bunken för en stavmixer. Strö sedan jämnt över chokladfyllningen.
Grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt kallna helt på galler, och gärna i kyl över natten, för riktigt snygga rutor sedan när du skär upp.
Noteringar
Förvara i lufttät burk i kyl.
Går bra att frysa.
- Tid att förbereda: 30 min
- Tid att laga: 20 min
