(copycat) Snickers – raw versionen
Dessa Snickers är så otroligt goda, en hälsosammare variant på originalet som inte kräver någon ugn. Att kola-fyllningen görs på dadlar är ju så otroligt praktiskt, bara att mixa ihop med övriga ingredienser så är den klar! Jag använder salta jordnötter men vill du göra den ännu mer hälsosam kan du använda torrostade.
Skriv ut(copycat) Snickers – raw versionen
Beskrivning
Dessa Snickers är så otroligt goda, en hälsosammare variant på originalet som inte kräver någon ugn. Att kola-fyllningen görs på dadlar är ju så otroligt praktiskt, bara att mixa ihop med övriga ingredienser så är den klar! Jag använder salta jordnötter men vill du göra den ännu mer hälsosam kan du använda torrostade.
Ingredienser
Botten
70 g riven kokos
70 g mandelmjöl
85 g cashewnötter
2 msk kokosolja
4 msk lönnsirap
0,5 tsk vaniljpulver
Jordnötskola
20 urkärnade färska dadlar
0,5 dl smakneutral kokosolja
1 nypa flingsalt
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl salta jordnötter
Chokladlager
200 g mörk choklad
0,75 msk kokosolja
Instruktioner
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Mixa först riven kokos, mandelmjöl och cashewnötter till ett fint smul. Tillsätt övriga ingredienser för botten och mixa till en jämn massa. Tryck ut i botten på brödformen i ett jämnt lager.
Mixa sedan alla ingredienser utom jordnötterna för jordnötsskolan. Vänd ner jordnötterna tills de är jämnt fördelade i smeten. Tryck försiktigt ut i ett jämnt lager ovanpå botten. Frys 30 minuter.
Smält chokladen i intervaller i micro, passa så den inte bränner och rör emellanåt. Rör ner kokosoljan.
Skär upp snickersen i bars. Täck en och en med den smälta chokladen. Använd ett pralinverktyg eller en gaffel. Skaka av överflödig chokladen och låt barsen sedan stelna på plåt med bakplåtspapper i kylen, minst 30 minuter.
Noteringar
Förvara i lufttät burk i kylen en vecka, frys in i upp till tre månader.