(copycat) Magnum Mandel
En copycat på en favoritglass – (som verkar vara mångas favoritglass när jag lade upp inlägg om dessa på sociala medier) – fast i mindre söt variant! Flera har frågat – glassen blir ju inte sötad – och nej det blir den inte men tillsammans med mjölkchokladtäcket blir det alldeles lagom sött, i alla fall om du frågar mig! Om du vill ha det ännu närmare originalet i sötma går det bra att använda sötad kondenserad mjölk.
Tacksamt också att du inte behöver någon glassmaskin, och att de ser precis ut som en Magnum Mandel – eller hur? 🙂 Låt de ligga framme 15 minuter innan servering så blir de som godast!
Skriv ut(copycat) Magnum Mandel
- Total tid: 6h 45 min
- Antal: 8 st 1x
Beskrivning
En copycat på en favoritglass – (som verkar vara mångas favoritglass när jag lade upp inlägg om dessa på sociala medier) – fast i mindre söt variant! Flera har frågat – glassen blir ju inte sötad – och nej det blir den inte men tillsammans med mjölkchokladtäcket blir det alldeles lagom sött, i alla fall om du frågar mig! Om du vill ha det ännu närmare originalet i sötma går det bra att använda sötad kondenserad mjölk.
Tacksamt också att du inte behöver någon glassmaskin, och att de ser precis ut som en Magnum Mandel – eller hur? 🙂 Låt de ligga framme 15 minuter innan servering så blir de som godast!
Ingredienser
3,75 dl vispgrädde
1/2 burk osötad kondenserad mjölk
0,75 msk vaniljextrakt
0,5 tsk vaniljpulver
400 g Marabou Mjölkchoklad
60 g hackad mandel (1 påse)
3 msk matolja
Instruktioner
Börja med att göra glassen. Vispa grädde fluffig, men inte för fast. Vänd ner kondenserad mjölk, vaniljpulver och vaniljextrakt. Fyll en spritspåse, eller använd sked för att fylla glassformarna. Jämna till ytan o frys minst 6h, helst över natten.
Hacka chokladen o smält i intervaller i micro.
Rör emellanåt. Rör ner hackad mandel samt matolja. Häll över i ett högt, lite bredare glas. Tryck ut glassarna på en bricka. Glassen smälter snabbt så låt de vara i frysen så mycket som möjligt. Doppa varje glass i chokladen. Skaka lite så att överflödig choklad rinner av. Lägg på en ny bricka med bakplåtspapper direkt in i frysen och upprepa tills alla är klara. Efter en stund (ca fyra glassar) behöver du värma på chokladen lite då glassen kyler ner den och den annars blir för trögflytande. Värm den inte varmare än ljummen dock. Lägg in i frysen till chokladen stelnat.
Vid servering är det gott att låta glassarna ligga framme en stund. Har de varit i frysen några timmar kan de ligga framme 15 minuter för godast resultat.
Noteringar
Glassformarna går att köpa online från t.ex. Bagaren och Kocken eller Leilas General Store – googla ”magnum glassformar”
- Tid att förbereda: 45 min
- Tid att laga: 6 h i frys