(copycat) Lion Bars

En blinkning till Lion Bars är denna copycat – men i vanlig ordning med lite hälsosammare ingredienser. Till dig som är skeptisk till dadlar – dadelkola smakar inte dadlar. Köp färska dadlar i frukt- och gröntdisken och resultaten blir en grymt god kola-smak.
Det puffade riset blir en perfekt krispighet mot den sega kolan. Tänk på att låta chokladen svalna något (eller inte värma den för varm från början, utan istället smälta långsammare) innan du rör ner puffarna, så bevarar du krispigheten.
Snabbt, enkelt och gott godis-snacks! Rekommenderar 😊

(copycat) Lion Bars
- Total tid: 1,5 h
- Antal: 8 1x
Beskrivning
En blinkning till Lion Bars är denna copycat – men i vanlig ordning med lite hälsosammare ingredienser. Till dig som är skeptisk till dadlar – dadelkola smakar inte dadlar. Köp färska dadlar i frukt- och gröntdisken och resultaten blir en grymt god kola-smak.
Det puffade riset blir en perfekt krispighet mot den sega kolan. Tänk på att låta chokladen svalna något (eller inte värma den för varm från början, utan istället smälta långsammare) innan du rör ner puffarna, så bevarar du krispigheten.
Snabbt, enkelt och gott godis-snacks! Rekommenderar 😊
Ingredienser
2 dl puffat ris
100 g mörk choklad
Kola-fyllning
20 urkärnade färska dadlar
0,5 dl smakneutral kokosolja
1 nypa flingsalt
1 tsk vaniljpulver
Chokladlager
1,5 dl puffat ris
150 g Mörk choklad
0,5 msk kokosolja
Instruktioner
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Smält 100 g choklad och låt svalna något innan du rör ner 2 dl puffar. Detta för att inte puffarna ska tappa sin krispighet.
Pressa ut i botten på brödformen och låt sedan stelna i kyl ca 30 min.
Mixa under tiden ihop övriga ingredienser till dadel-kola. Det tar ett par minuter i matberedare innan du har en slät massa. Pressa sedan försiktigt ut detta över chokladlagret.
Frys ca 30 minuter.
Smält sedan resten av chokladen, låt svalna något innan du rör ner resten av puffarna.
Ta ut brödformen ur frysen och skär upp kakan i åtta bars. Doppa varje i choklad, en och en. Låt stelna i kyl.
Noteringar
Förvaras i lufttät burk i kylen.
Går bra att frysa in i upp till tre månader.
- Tid att förbereda: 1,5 h