(copycat) Äppelsmulpaj-Bars
Ännu en kärleksförklaring till DIG:s bars – så mycket tycker jag om de att jag bara måste göra en copycat-version så man får ett helt gäng på en och samma gång. Både denna och min tidigare variant på Hallonsmulpaj är det godaste mellanmål-snackset jag vet!
Här köper jag kokosnektar.
Och här köper jag kakaosmör (reklam-länk)
Skriv ut(copycat) Äppelsmulpaj-Bars
- Total tid: 1 h, 15 min
- Antal: 10–12 st 1x
Beskrivning
Ännu en kärleksförklaring till DIG:s bars – så mycket tycker jag om de att jag bara måste göra en copycat-version så man får ett helt gäng på en och samma gång. Både denna och min tidigare variant på Hallonsmulpaj är det godaste mellanmål-snackset jag vet!
Ingredienser
1 sl cashewsmör
0,5 dl kokosnektar
175 g (glutenfria) havregryn
50 g kakaosmör (smält över vattenbad)
2 nypor flingsalt
1 tsk kanel
0,5 msk vaniljextrakt
1 dl torkade äppelringar – ca 8 st ringar
Instruktioner
Mixa alla ingredienser förutom torkat äpple i en matberedare.
Bryt äppelringarna i små bitar. Tillsätt äppelbitarna och pulskör matberedaren tills de fördelats jämnt.
Pressa ut i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.
Låt stelna en stund i kyl, ca 1 timma.
Skär sedan upp i rutor – mums!
Noteringar
Förvaras i lufttätt burk i kyl.
Går bra att frysa in.
- Tid att förbereda: 15 min
- Tid att laga: 1 h i kyl