Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

(copycat) Äppelsmulpaj-Bars


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 1 h, 15 min
  • Antal: 10-12 st 1x

Beskrivning

Ännu en kärleksförklaring till DIG:s bars – så mycket tycker jag om de att jag bara måste göra en copycat-version så man får ett helt gäng på en och samma gång. Både denna och min tidigare variant på Hallonsmulpaj är det godaste mellanmål-snackset jag vet!


Ingredienser

Skala

1 sl cashewsmör

0,5 dl kokosnektar

175 g (glutenfria) havregryn

50 g kakaosmör (smält över vattenbad)

2 nypor flingsalt

1 tsk kanel

0,5 msk vaniljextrakt

1 dl torkade äppelringar – ca 8 st ringar


Instruktioner

Mixa alla ingredienser förutom torkat äpple i en matberedare.

Bryt äppelringarna i små bitar. Tillsätt äppelbitarna och pulskör matberedaren tills de fördelats jämnt.

Pressa ut i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.

Låt stelna en stund i kyl, ca 1 timma.

Skär sedan upp i rutor – mums!

Noteringar

Förvaras i lufttätt burk i kyl.

Går bra att frysa in.

  • Tid att förbereda: 15 min
  • Tid att laga: 1 h i kyl