Cookiekladdkaka

Cookiekladdkaka
Det bästa av två världar – cookies och kladdkaka! Den här kakan är perfekt kladdig och otroligt god, oavsett om du äter den nygräddad eller värmer upp den lätt innan servering. En kula glass till, och ingen kommer kunna tacka nej!
Cookiekladdkaka – karamellsmak
Smeten sötas med kokossocker som ger en härlig karamellig smak. För att fördjupa smakerna ytterligare rekommenderar jag att inte skippa ingredienser som flingsalt och kaffepulver – de gör stor skillnad! Den här kakan går att baka både med smör eller kokosolja, så du kan välja det som passar dig bäst

Vad behöver jag för bakredskap för att baka Cookiekladdkaka?
För bästa resultat rekommenderar jag att använda en avlång brödform. Om du behöver tips på hur du enkelt klär formen med bakplåtspapper kan du kika på den här reelen: Så klär du en brödform. Letar du efter en bra brödform? Jag använder denna avlånga form (reklamlänk).

Vilka ingredienser behöver jag för att baka Cookiekladdkaka?
För att få till den bästa smaken och konsistensen i cookiekladdkakan rekommenderar jag några speciella ingredienser. Mörk choklad är ett måste för att ge kakan en djup och intensiv chokladsmak. Min favorit hittar du här (reklamlänk). Ett bra alternativ till vanligt mjöl är havremjöl, som både är nyttigare och ger en härlig textur. Jag använder detta (reklamlänk). Kokossocker ger en karamellig ton och är en fantastisk ersättning för vitt socker i det här receptet. Kokossockret jag använder hittar du här (reklamlänk).

Tips för att lyckas med Cookiekladdkaka
Om du väljer att baka med kokosolja istället för smör, rekommenderar jag att använda smakneutral kokosolja. Den har en mildare smak som inte tar över de andra ingredienserna, vilket ger en bättre balans i smakerna.
Skriv ut
Cookiekladdkaka
- Antal: 8–10 bitar 1x
Beskrivning
Cookie och kladdkaka – i ett! ❣️
Ingredienser
100 g smält smör
140 g kokossocker (2 dl)
1 ägg
1 äggula
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
85 g havremjöl (1,5 dl)
150 g chokladknappar
Flingsalt
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Smält smöret och rör ihop det med kokossocker, ägg och äggula.
Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en jämn smet. Häll till sist i chokladknappar, spara några att lägga ovanpå.
Häll över i formen och jämna till ytan. Strö resterande chokladknappar ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Kakan ska ha stelnat på kanterna runtom men vara lite mjuk i mitten.
Strö lite flingsalt över när den kommit ut från ugnen.
Låt kallna. Skär upp i skivor eller små rutor. Ät som den är eller med glass.