Citronkladdkaka – utan gluten, ägg, laktos eller vitt strösocker
Jag tycker att man bokstavligen kan höra vårfåglarna kvittra när jag tänker på denna Citronkladdkaka – som är hundra procent ljuvlig. Fräsch syrlig citronsmak, där vispad grädde eller vaniljglass är ett måste till! Då får du perfekt balans.
Skadar inte heller att du snor ihop den på sådär en kvart, och så en kvart i ugnen på det.
Skriv utCitronkladdkaka – utan gluten, ägg, laktos eller vitt strösocker
- Total tid: 30
- Antal: 10 1x
Beskrivning
Jag tycker att man bokstavligen kan höra vårfåglarna kvittra när jag tänker på denna Citronkladdkaka – som är hundra procent ljuvlig. Fräsch syrlig citronsmak, där vispad grädde eller vaniljglass är ett måste till! Då får du perfekt balans.
Skadar inte heller att du snor ihop den på sådär en kvart, och så en kvart i ugnen på det.
Ingredienser
72 g torkade aprikoser
150 g mandelmjöl
0,5-0,75 dl citronsaft (ca 1 st citron)
Zest av 1 citron
0,5 dl lönnsirap
1 msk vaniljextrakt
0,5 tsk salt
1 dl kokosolja
Vispad grädde eller kokosgrädde till servering
Sukrin melis eller vanligt florsocker att pudra över
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Börja med att blötlägga torkade aprikoser i vatten i ca 4 timmar.
Riv zest och pressa saften från citron.
Mixa sedan tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare till en jämn smet.
Bred ut i en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt kallna.
Pudra över sukrin melis eller vanligt florsocker och servera med grädde.
Noteringar
Förvaras i kyl.
Går bra att frysa in upp till tre månader.
- Tid att förbereda: 15
- Tid att laga: 15