Chokladpudding som när man var liten
Chokladpudding som när man var liten – en nostalgisk favorit
Hand upp om du älskade chokladpudding när du var liten! Kanske gjorde ni även pulvervarianten hemma? Jag gjorde det, och även om jag inte förstår det idag, tyckte jag det var magi då. Här är min moderna version av denna chokladiga klassiker.
Chokladpudding – Chokladigt god!
Denna chokladpudding är chokladigt god och blir extra läcker med lite lättvispad grädde och färska bär. Perfekt för en nostalgisk dessertstund!
Vad behöver jag för bakredskap för att laga Chokladpudding?
För att lyckas med chokladpuddingen behöver du inte mycket. Se till att koka upp mjölken ordentligt så att sockerkristallerna från kokossockret smälter, och rör ut den mörka chokladen så att den smälter jämnt. En bra visp och en kastrull är egentligen allt du behöver.
Vilka ingredienser behöver jag för att laga Chokladpudding?
För bästa smak, använd en choklad som du tycker om att äta som den är – då blir smaken desto godare på chokladpuddingen :). Vare sig det är mörk eller ljus choklad, välj din favvo!
Chokladpudding är fantastisk i sin klassiska form, men varför inte experimentera med smaker? Här är några idéer:
Riv ner lite fint apelsinskal för en fräsch citrusnot.
Tillsätt en nypa lakritspulver för en oväntad twist.
Krydda med lite kanel för en varm och kryddig variant.
Chokladpudding som när man var liten
- Total tid: 2 tim 30 min
Beskrivning
Chokladpudding som när du var liten
Ingredienser
– 2 gelatinblad
– 500 g valfri mjölk (5 dl)
– 27 g majsstärkelse (0,5 dl)
– 35 g kokossocker (0,5 dl)
– 2 msk kakao – gärna en god en, jag använder Valrhonas
– 0,5 tsk vaniljpulver
– 100g mörk (ellerljus) choklad
Servera med lättvispad grädde och gärna färska bär
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
Vispa ner mjölk i en kastrull, ihop med majsstärkelse, kokossocker, kakao och vaniljpulver. Värm och låt precis koka upp – kolla så att sockerkristallerna i kokossockret har smält.
Rör ner gelatinbladen så de smälter och tillsätt sedan grovt hackad choklad, rör tills den smälter. Häll upp i portionsglas och låt stelna i kyl minst två timmar.
Servera med lättvispad grädde och färska bär.
- Tid att förbereda: 30 min
- Tid att laga: Tid i kyl 2 timmar