Chokladdessert i glas med limemarinerade jordgubbar

Chokladdessert i glas med limemarinerade jordgubbar
Len, krämig och fyllig chokladdessert med en frisk och syrlig touch av limemarinerade jordgubbar – en perfekt avslutning på middagen! Denna glutenfria dessert är både enkel att göra och riktigt lyxig att servera. En dundergod dessert om du frågar mig!
Chokladdessert i glas med limemarinerade jordgubbar
För att få den allra bästa smaken i din dessert är det viktigt att välja en riktigt bra mörk choklad. Satsa på en med hög kakaohalt och gärna en som är neutral eller smaksatt med något som passar extra bra till bär.
Jag använde färska jordgubbar till den här desserten, men om du inte får tag på det går det lika bra med hallon eller mango. De får en extra god smak av att först marineras i lite pressad lime, vilket ger en härlig syra som balanserar den lena chokladkrämen.

Vad behöver jag för bakredskap för att baka Chokladdessert i glas?
För att servera denna dessert på ett snyggt sätt rekommenderar jag att använda glas med en fin form. Här är glasen jag använde (reklamlänk).

Vilka ingredienser behöver jag för att baka Chokladdessert i glas?
När du bakar med choklad är det viktigt att välja en variant av hög kvalitet för att få bästa smak och konsistens. Här är en riktigt bra mörk choklad att baka med (reklamlänk).

Tips för att få till den allra bästa chokladkrämen
För att få en slät och sammetslen chokladkräm är det viktigt att röra ner lite av gräddfilen i taget och vända ihop den snabbt. Anledningen är att chokladen snabbt kallnar när den blandas med gräddfilen, och om du rör för långsamt kan du få en prickig kräm med små bitar av stelnad choklad i. Genom att arbeta snabbt och försiktigt ser du till att krämen blir jämn och len.
Nu är det bara att sätta igång och baka – hoppas du gillar den här chokladdesserten lika mycket som jag gör! 🍫💕

Chokladdessert i glas med limemarinerade jordgubbar
- Antal: 2 1x
Beskrivning
Den perfekta avslutningen på middagen – Chokladdessert med jordgubbar 🍓❣️
Ingredienser
200 g färska jordgubbar eller andra valfria bär
Juice från 0,5 lime
1–2 msk lönnsirap
100 g mörk choklad
1 dl gräddfil
0,5 tsk vaniljpulver
2 msk lönnsirap
Instruktioner
Skiva upp jordgubbarna i mindre tärningar och vänd ihop med pressad lime och lönnsirap. Låt stå i kylen medan du gör chokladkrämen.
Hacka upp chokladen grovt och smält i intervaller i micron. Rör emellanåt så att den inte bränns.
Vänd försiktigt ner lite i taget av gräddfilen. Rör ihop snabbt med chokladen för att få en slät kräm och undvika att chokladen hinner stelna. Vänd tillslut ner lönnsirap och vaniljpulver. Fördela jämnt i portionsglas. Ställ i kylen ca 1 timme.
Servera chokladkrämen toppad med jordgubbarna.