Chokladcupcakes extra allt – glutenfria
Choklad med choklad med choklad. Choklad funkar alltid. Så här har vi en Chokladcupcake med chokladknappar i smeten och uppvispad chokladganache som frosting. Med lite hyvlad mörk choklad på toppen såklart. Glutenfri o sötad med kokossocker, en given succé.
Skriv utChokladcupcakes extra allt – glutenfria
- Total tid: ca 1h 20 min
- Antal: 10 st 1x
Beskrivning
Choklad med choklad med choklad. Choklad funkar alltid. Så här har vi en Chokladcupcake med chokladknappar i smeten och uppvispad chokladganache som frosting. Med lite hyvlad mörk choklad på toppen såklart. Glutenfri o sötad med kokossocker, en given succé.
Ingredienser
3 dl gräddfil
0,5 dl mjölk
2 ägg
125 g kokosolja
1 tsk vaniljextrakt
100 g kokossocker
170 g havremjöl
40 g kakao – gärna en god variant typ Valrhona
1 tsk bakpulver
¼ tsk salt
1 tsk espressopulver
150 g chokladknappar
Vispad Ganache
200 g vispgrädde
350 g mörk choklad
1⁄2 vaniljstång
1 tsk espressopulver
2 nypor flingsalt.
Mörk choklad till garnering
Instruktioner
Gör så här
Vispa ihop gräddfil, mjölk, ägg, kokosolja och vaniljextrakt. Rör sedan ner de torra ingredienserna. Avsluta med att vända ner chokladknappar. Fyll muffinsformar till 3/4 och grädda i mitten av ugnen i 15-20 min, på 175 grader. Låt kallna helt.
Vispad ganache
Koka upp grädde . Smält choklad till hälften. Slå över grädden. Mixa med stavmixer tills slät. Låt stelna i kylen. Vispa sedan upp ganachen med elvisp eller i köksassisten tills du har en fluffig frosting. Spritsa på cupcakes. Avsluta med att dekorera med lite hyvlad eller fint hackad mörk choklad. Njut!
- Tid att förbereda: 1 h
- Tid att laga: 15-20 min