Chokladbiskvier med kaffe och hasselnöt

Chokladbiskvier med kaffe och hasselnöt
Dessa chokladbiskvier är en personlig favorit som går åt i rasande fart. Krispiga hasselnötsbottnar med kaffe, en mjukseg kolaaktig fyllning och ett generöst dopp i mörk choklad. En glutenfri kaka som jag lovar dig kommer att försvinna i ett nafs!
Chokladbiskvier med kaffe och hasselnöt – kan det bli bättre?
Satsa på en riktigt god mörk choklad till doppningen, det gör hela skillnaden. I bakhyllan hittar du färdighackade, rostade hasselnötter i mindre påsar – smidigt! Vill du hellre mixa eller hacka hela hasselnötter själv? Gör det! Smaken blir lika fantastisk.

Vad behöver jag för bakredskap för att baka Chokladbiskvier?
En mini-glasskopa gör det enkelt att klicka ut både bottnarna och fyllningen. (Reklamlänk)

Vilka ingredienser behöver jag för att baka Chokladbiskvier?
Använd en riktigt god mörk choklad för bästa smak, min favorit är denna. (Reklamlänk)

Tips för att lyckas med de godaste Chokladbiskvierna
Jag använder smakneutral kokosolja i fyllningen – den gör att chokladen får en fin glans och bättre konsistens utan att addera kokossmak.
Skriv ut
Chokladbiskvier med kaffe och hasselnöt
- Antal: 15 st 1x
Beskrivning
Choklad ❤️ Kaffe & Hasselnöt
Ingredienser
Bottnar
1 dl finhackade hasselnötter (jag använde färdigköpt som finns i bakhyllan)
75 g hasselnötsmjöl (1,5 dl)
2 msk smält kokosolja
3 msk lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
1 msk kaffepulver
1 ägg
Fyllning
0,75 dl cashewnötssmör
4,5 msk smält kokosolja
3 msk lönnsirap
En – två nypor flingsalt
15 färska urkärnade dadlar
Chokladtäcke
150 g mörk choklad
1,5 tsk kokosolja
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda alla ingredienser till bottnarna och klicka ut i små klickar på plåt m bakplåtspapper.
Platta till och grädda sedan ca 12 min tills gyllene, i mitten av ugnen. Låt kallna på galler.
Mixa ihop ingredienserna till karamellen i en matberedare. När bottnarna kallnat, klicka på karamellen och frys 15 min.
Smält chokladen med kokosolja och doppa kakorna en efter en upp och ner. Lägg på bakplåtspapper och ställ i kyl ca 30 min.
