Browniebollar

Browniebollar – Brownie i ett mindre format
Allas vår favorit brownie i boll-format, doppad i smält choklad med hackad mandel. Smaken? Påminner om magnum mandel! Perfekt att ha till kaffet eller att bjuda på när du får besök.
Browniebollar – Den ultimata godsaken
Enligt mig är detta den ultimata godsaken att ha redo i kylen. Perfekt till kaffet eller när sötsuget slår till. Choklad, choklad, choklad – kan det blir bättre? Dessa Browniebollar har en riktigt härlig konsistens och är perfekta att bjuda en chokladälskare på!

Vad behöver jag för bakredskap för att baka Browniebollar?
För att sno ihop smeten behöver du bara en matberedare. Det är det enklaste sättet att få till en jämn och fin smet.
När det är dags att täcka browniebollarna med choklad använder jag en ”doppgaffel”, som du kan köpa här. Om du inte har en doppgaffel går det bra med en vanlig gaffel också! Det som är fördelen med en ”doppgaffel” är att det rinner av lite bättre.

Vilka ingredienser behöver jag för att baka Browniebollar?
För detta recept rekommenderar jag verkligen att använda Valrhona kakao. Denna dyrare kakao ger en chokladsmak på en helt annan nivå. Och visst är det den där chokladsmaken vi är ute efter i dessa härliga Browniebollar? Du kan köpa Valrhona kakao här. Finhackad mandel finns att köpa i bakhyllan eller så kan du köpa hel och hacka själv. 🙂

Tips för att laga de godaste browniebollarna!
För bästa resultat, låt browniebollarna sätta sig i kylen i cirka 30 minuter innan du doppar dem i chokladen. Annars kan de vara för mjuka och svåra att hantera. Ett annat tips är att arbeta snabbt när du doppar bollarna i chokladen, så att chokladen inte hinner stelna.
Ge dessa browniebollar ett försök och njut av en sötsak som är lika god om inte godare än en traditionell brownie❣️ Perfekt att bjuda på till kaffet när du får besök!
Lycka till!
Skriv ut
Browniebollar
- Total tid: 1,5 h
- Antal: 15 st 1x
Beskrivning
Det bästa av alla världar – Choklad, mandel och i mini format! ❣️
Ingredienser
100 g mandelmjöl (2 dl)
7 st färska dadlar
4 msk kokosolja
0,5 dl kokosflingor
0,5 tsk espressopulver
1 nypa flingsalt
1 msk kakao, gärna Valrhonas
100 g valfri choklad – ljus eller mörk
0,5 msk kokosolja
1/2 påse finhackade mandlar (25 g)
Instruktioner
Mixa samtliga ingredienser i en matberedare till en jämn massa. Forma till bollar, ca 15 g styck.
Ställ in i kylen ca 30 minuter.
Smält choklad och kokosolja i intervaller i micron. Rör sedan ner den hackade mandeln.
Doppa bollarna en åt gången och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Låt stelna minst 30 minuter i kylen.
Förvara i lufttät burk i kyl.
- Tid att förbereda: 0,5 h
- Tid att laga: 30 + 30 min