Bountykladdkaka – utan gluten eller ägg
Bountykladdkaka – utan gluten eller ägg
- Total tid: 30 min + tid att svalna
- Antal: 12 bitar 1x
Ingredienser
12 färska dadlar
100 g riven kokos
0,5 dl lönnsirap
40 g kakao – gärna en riktigt god en (jag använder Valrhonas)
100 g smält mörk choklad – samma här, gärna en riktigt god en
0,75 dl kaffe
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 dl kokosolja
Frosting
1 pkt kokosgrädde som stått i kylen över natten (jag föredrar Garants)
0,5 tsk vaniljpulver
1 msk lönnsirap
25 g mörk choklad
1 msk kokosolja
Kokosflakes till dekoration
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Kärna ur dadlarna och mixa sedan med övriga ingredienser i en matberedare.
Fyll en springform (20 cm) och grädda i mitten av ugnen ca 15-18 minuter.
Låt kallna.
Vispa kokosgrädden tills den blir fast tillsammans med vaniljpulver och lönnsirap. Viktigt att kokosgrädden stått kallt över natten i kyl, annars går den inte att vispa. Spritsa eller bred på kakan. Smält chokladen försiktigt med kokosoljan i mikron och ringla över kakan när det svalnat något. Avsluta med att strö över rostade kokosflakes.
- Tid att förbereda: 15 min
- Tid att laga: 15 min