Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bountykladdkaka – utan gluten eller ägg


  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 30 min + tid att svalna
  • Antal: 12 bitar 1x

Ingredienser

Skala

12 färska dadlar

100 g riven kokos

0,5 dl lönnsirap

40 g kakao – gärna en riktigt god en (jag använder Valrhonas)

100 g smält mörk choklad – samma här, gärna en riktigt god en

0,75 dl kaffe

1 tsk vaniljpulver

0,5 tsk salt

1 dl kokosolja

Frosting

1 pkt kokosgrädde som stått i kylen över natten (jag föredrar Garants)

0,5 tsk vaniljpulver

1 msk lönnsirap

25 g mörk choklad

1 msk kokosolja

Kokosflakes till dekoration


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Kärna ur dadlarna och mixa sedan med övriga ingredienser i en matberedare.

Fyll en springform (20 cm) och grädda i mitten av ugnen ca 15-18 minuter.

Låt kallna.

Vispa kokosgrädden tills den blir fast tillsammans med vaniljpulver och lönnsirap. Viktigt att kokosgrädden stått kallt över natten i kyl, annars går den inte att vispa. Spritsa eller bred på kakan. Smält chokladen försiktigt med kokosoljan i mikron och ringla över kakan när det svalnat något. Avsluta med att strö över rostade kokosflakes. 

  • Tid att förbereda: 15 min
  • Tid att laga: 15 min