Blåbärsbiskvier
Blåbärsbiskvier – Med maxad blåbärssmak
Färgglada och fullpackade med blåbärssmak, dessa blåbärsbiskvier är ett måste för alla blåbärsälskare. Karamellig smak från bottnarna sötade med kokossocker och sötma från vit choklad med den där härliga blåbärssmaken som pricken över i:et.
Blåbärsbiskvier – Flera moment men så värt det!
Lite moment hit och dit är det med biskvier, men slutresultatet gör det värt det, lovar dig! När den är klar så belönas du med en dessert som är både vacker och himmelskt god.
Vad behöver jag för bakredskap för att baka Blåbärsbiskvier?
För att få till de perfekta biskvierna använder jag en spritstyll på 10 mm för att spritsa ut bottnarna och en 24 mm stor spritstyll för smörkrämen. Bra tyllar att klicka hem hittar du här (reklamlänk).
Vilka ingredienser behöver jag för att baka Blåbärsbiskvier?
För att skapa dessa blåbäriga biskvier behöver du kokossocker för att söta bottnarna, den hittar du här (reklamlänk) samt björksocker till fyllningen som du kan du beställa här (reklamlänk).
Tips för att lyckas med Blåbärsbiskvierna
Om din marängsmörkräm råkar skära sig – oroa dig inte, den går att rädda! Om marängsmörkrämen har skurit sig för att den är för varm, sätt den i kylen i 15 minuter och prova sedan att vispa upp den igen tills den går ihop. Är den istället för kall? Värm då upp den försiktigt över ett vattenbad och vispa upp igen. På så sätt får du en len och fluffig marängsmörkräm till dina blåbärsbiskvier.
Lycka till! 🙂
Blåbärsbiskvier
- Total tid: 1 tim 15 min
- Antal: 20 st 1x
Beskrivning
De mest blåbäriga biskvierna! 🫐
Ingredienser
Bottnar
150 g mandelmjöl (3 dl)
160 g kokossocker (2,25 dl)
90 g äggvita (ca 3 st)
Blåbärssmörkräm:
1 pkt frysta svenska blåbär à 225 g, tinade
250 g rumsvarmt smör
4 äggvitor
180 g björksocker eller vanligt strösocker
1 nypa flingsalt
Chokladtäcke:
300 g vit choklad
2 tsk kokosolja
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmjöl och kokossocker. Addera lite äggvita i taget under omrörning.
Fyll en spritspåse och spritsa ut ca 6 cm stora rundlar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut och låt svalna.
Mixa de tinade blåbären och sila av dem i en finmaskig sil. Pressa med en slev så att du får ut all saft ur bären. Ställ åt sidan i rumstemperatur.
Värm äggvitor och socker över ett vattenbad i en rostfri bunke, gärna tillhörande en köksassistent.
Rör hela tiden runt tills äggsmeten når 65°, eller att du känner att sockerkristallerna har smält. Ta av från värmen.
Vispa smeten sval i assistenten på medelhög hastighet tills den är fast och glansig. Det tar ungefär 10 minuter.
Klicka i det rumsvarma (viktigt) smöret lite i taget. Vispa en stund mellan varje smörklick. Tillsätt flingsaltet.
Vispa på hög hastighet om krämen ser ut att skära sig. Tillsätt sedan blåbärspurén och vispa ihop tills allt blandats väl.
Spritsa smörkrämen på dina biskvibottnar och forma till toppar med hjälp av en liten spatel. Jag använder en 24 mm stor tyll när jag spritsar. Låt stå i kylskåp i minst en timme.
Smält vit choklad med kokosolja i intervaller i micron. Häll sedan över den smälta chokladen i ett glas, stort nog för att rymma biskvierna när de ska doppas.
Doppa de kalla biskvierna i chokladen och låt de rinna av innan du ställer dem på ett bakplåtspapper. Låt stelna helt.
- Tid att förbereda: 1 h
- Tid att laga: 15 min