Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Blåbärsbiskvier


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 1 tim 15 min
  • Antal: 20 st 1x

Beskrivning

De mest blåbäriga biskvierna! 🫐

 


Ingredienser

Skala

Bottnar

150 g mandelmjöl (3 dl)
160 g kokossocker (2,25 dl)
90 g äggvita (ca 3 st)

Blåbärssmörkräm:

1 pkt frysta svenska blåbär à 225 g, tinade
250 g rumsvarmt smör
4 äggvitor
180 g björksocker eller vanligt strösocker
1 nypa flingsalt

Chokladtäcke:

300 g vit choklad
2 tsk kokosolja


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda mandelmjöl och kokossocker. Addera lite äggvita i taget under omrörning.

Fyll en spritspåse och spritsa ut ca 6 cm stora rundlar på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut och låt svalna.
Mixa de tinade blåbären och sila av dem i en finmaskig sil. Pressa med en slev så att du får ut all saft ur bären. Ställ åt sidan i rumstemperatur.

Värm äggvitor och socker över ett vattenbad i en rostfri bunke, gärna tillhörande en köksassistent.

Rör hela tiden runt tills äggsmeten når 65°, eller att du känner att sockerkristallerna har smält. Ta av från värmen.

Vispa smeten sval i assistenten på medelhög hastighet tills den är fast och glansig. Det tar ungefär 10 minuter.

Klicka i det rumsvarma (viktigt) smöret lite i taget. Vispa en stund mellan varje smörklick. Tillsätt flingsaltet.

Vispa på hög hastighet om krämen ser ut att skära sig. Tillsätt sedan blåbärspurén och vispa ihop tills allt blandats väl.

Spritsa smörkrämen på dina biskvibottnar och forma till toppar med hjälp av en liten spatel. Jag använder en 24 mm stor tyll när jag spritsar. Låt stå i kylskåp i minst en timme.

Smält vit choklad med kokosolja i intervaller i micron. Häll sedan över den smälta chokladen i ett glas, stort nog för att rymma biskvierna när de ska doppas.

Doppa de kalla biskvierna i chokladen och låt de rinna av innan du ställer dem på ett bakplåtspapper. Låt stelna helt.

  • Tid att förbereda: 1 h
  • Tid att laga: 15 min