Svalkande Mangodessert
Svalkande Mangodessert – En perfekt avslutning på en varm sommardag
Endast tre ingredienser behövs för att skapa denna underbara mangodessert, och du har den perfekta avslutningen på en middag en såndär knallvarm sommardag.
Svalkande Mangodessert med Kokosgrädde
Denna läckra mangodessert kombinerar den friska smaken av mango med krämig kokosgrädde. Toppad med hackad vit choklad och pistagenötter blir den både vacker och god. Den blir också himla god med färska sommarbär, om du föredrar det.
Vad behöver jag för bakredskap för att laga mangodessert?
Denna dessert kräver inga specialredskap. Jag använder en elvisp för att vispa ihop smeten, men det går även fint att vispa ihop den för hand. För att servera desserten använder jag vackra glas, som du kan hitta här.
Vilka ingredienser behöver jag för att laga denna mangodessert?
För bästa resultat rekommenderar jag verkligen att använda Garants kokosgrädde. Alla sorters kokosgrädde blir inte lika fasta när man vispar dem, så det är viktigt att du väljer rätt. Se till att du har låtit kokosgrädden ligga i kylen över natten, annars går den inte att vispa fast. Mangopurén är Sempers variant, som du enkelt hittar i barnmatshyllan i din mataffär.
Tips för att laga den bästa mangodesserten
För att få den bästa konsistensen på din mangodessert, låt den stelna en timma i frysen innan servering. Annars kan den bli för lös och inte hålla formen lika bra.
Perfekt för varma sommardagar eller när du vill avsluta en måltid med något lätt och fräscht. Den är dessutom både gluten- och mjölkfri, vilket gör den till ett bra alternativ för dem som föredrar det.
Lycka till! 🥭
Svalkande Mangodessert
- Total tid: ca 1 h, 15 min
- Antal: 4 port 1x
Beskrivning
En riktigt härlig sommardessert om du frågar mig! 🥭🥥☀️
Ingredienser
1 pkt Garant kokosgrädde à 250 ml, som legat i kyl över natten
1 burk Semper mangopuré
0,5 dl lönnsirap
4-6 rutor hackad vit choklad
1 näve grovt hackade pistagenötter
Instruktioner
Vispa upp kokosgrädden med elvisp. Tillsätt mangopuré och lönnsirap och vispa till en slät smet.
Häll upp i portionsglas.
Ställ in i frysen i 1 h.
Toppa med vit choklad och hackade pistagenötter och servera direkt.
- Tid att förbereda: 15 min
- Tid att laga: Tid i frys: 1 h