Havrerutor med dadlar och mörk choklad

Havrerutor med dadlar och mörk choklad
Om du älskar en fika-ruta till kaffet så är dessa havrerutor med dadlar och mörk choklad ett måste! De är fullproppade med smak – söta dadlar som ger en hint av kola, mörk choklad för djup och en touch av kanel som binder ihop allt.
Havrerutor med dadlar och mörk choklad – så gott!
Jag använder färska dadlar, de som finns i ask i frukt- och gröntavdelningen. Och glöm inte kanelen – den ger en värme och extra tryck i smakerna. Ta gärna en riktigt god mörk choklad, se tips nedan!

Vad behöver jag för bakredskap för att baka Havrerutor?
En fyrkantig bakform är perfekt för att få fina rutor! Detta är min favorit. 🙂 (Reklamlänk)

Vilka ingredienser behöver jag för att baka Havrerutor?
Havremjöl – du kan köpa färdigt, jag använder detta (Reklamlänk). Men du kan också göra ditt eget, se mer nedan!
En riktigt god mörk choklad. Testa denna, den är riktigt god! (Reklamlänk)
Kokossocker – ett naturligt sötningsalternativ som ger en fin karamellton. Jag brukar köpa mitt här (Reklamlänk).

Tips för att lyckas med de bästa Havrerutorna
Vill du ha ett billigare alternativ till havremjöl? Mixa egna havregryn till ett fint mjöl med hjälp av en matberedare eller stavmixer – snabbt, enkelt och ekonomiskt!
Skriv ut
Havrerutor med dadlar och mörk choklad
- Antal: 16 rutor 1x
Beskrivning
Havrerutor med dadlar ❣️
Ingredienser
180 g (glutenfria) havregryn (5 dl)
135 g (glutenfritt) havremjöl (2,5 dl)
90 g kokossocker (1,25 dl)
2 nypor flingsalt
1 tsk vaniljpulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk bakpulver
150 g smör
3 ägg
100 gram mörk choklad
10 färska urkärnade dadlar
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret i en kastrull på låg värme.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt avsmalnat smält smör och ägg. Rör ihop till en jämn smet.
Hacka upp choklad och dadlar grovt. Vänd ner i smeten.
Pressa ut i en fyrkantig form, klädd med bakplåtspapper, 24×24 cm stor. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.