Glutenfria Havre- och Choklad Cookies
Havre/choklad-cookies – som är omöjliga att bara äta en av 💥 Dessutom glutenfria och sötade med kokossocker ✨Chokladiga och tuggmotstånd från havregryn och rostade hasselnötter 🌰 Enkla att sno ihop och gräddas på 10 minuter – mums!
Skriv utGlutenfria Havre- och Choklad Cookies
- Total tid: 1 – 1,5 h
- Antal: ca 12 st 1x
Beskrivning
Havre/choklad-cookies – som är omöjliga att bara äta en av 💥 Dessutom glutenfria och sötade med kokossocker ✨Chokladiga och tuggmotstånd från havregryn och rostade hasselnötter 🌰 Enkla att sno ihop och gräddas på 10 minuter – mums!
Ingredienser
90 g smör
90 g kokossocker (ca 1,5 dl)
1 ägg
180 g (glutenfritt) havremjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk maizena
100 g mörk choklad 70 g
50 g rostade hasselnötter
30 g (glutenfria) havregryn (1 dl)
Instruktioner
Rör ihop smält smör och socker. Rör ner ägget för hand. Rör ner de torra ingredienserna. Rör ihop tills det precis blir en jämnt smet. Vänd sedan ner havregryn med grovhackad choklad och nötter i smeten.
Plasta bunken och kyl 30 min.
Värm ugnen till 200 grader.
Använd en glasskopa eller två skedar och klicka ut kakor på en plåt, ca 8 per plåt. Platta till lite lätt med fingrarna då de inte flyter ut så mycket under gräddning. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Flytta över kakorna från plåten till ett galler genom att dra bakplåtspappret över från plåt till galler. Låt de kallna på pappret innan du förvarar de i lufttät burk. Jag förvarar mina i kyl. De går också bra att frysa, upp till tre månader.
- Tid att förbereda: 30 min
- Tid att laga: 30 min att kyla + 10-12 min att grädda
- Kategori: Kakor