Crunchy Kanelgranola

Crunchy Kanelgranola – en toppenstart på morgonen!
Fullproppad med nyttigheter och så enkel att göra, är denna crunchy kanelgranola en given toppenstart på morgonen! Med smaker av kanel, valnötter och hasselnötter blir varje tugga en njutning.
Crunchy Kanelgranola – en smakrik frukostfavorit
Smakerna från kanel, valnötter och hasselnötter är verkligen det som lyfter denna granola. Kan varmt rekommendera att ge den ett försök – du kommer inte bli besviken!

Vad behöver jag för bakredskap för att laga Crunchy Kanelgranola?
Du behöver inga speciella redskap för att göra granola. Det viktiga är att ha lite tid att låta den rostas i ugnen i intervaller och att röra om då och då för att undvika att den bränns. En ugnsplåt och en sked eller spatel är allt du behöver.

Vilka ingredienser behöver jag för att laga Crunchy Kanelgranola?
För att få den bästa smaken i din crunchy kanelgranola rekommenderar jag att använda rostade hasselnötter. De har en djupare och godare smak än vanliga.
Kan du skillnaden på kanel och Ceylonkanel? Ceylonkanel anses bättre då de innehåller en mycket lägre halt av kumarin, som anses skadligt för levern i höga och långvariga doser. Så gillar man att äta kanel ofta och mycket så kan man välja Ceylonkanel då Livsmedelsverket inte rekommenderar att man äter mer än 1 tsk vanlig kanel om dagen.
Honung används för att söta granolan naturligt. 🍯

Tips för att laga en extra god Crunchy Kanelgranola
För att göra din crunchy kanelgranola ännu godare kan du blanda i lite torkad frukt, som torkad banan eller aprikoser. Det ger granolan en extra sötma och en härlig texturvariation.
Lycka till! 🥣
Skriv ut
Crunchy Kanelgranola
- Total tid: 1h 10min
Beskrivning
En riktigt härlig granola, för en toppenstart på morgonen ✨
Ingredienser
– 4 dl havregryn
– 4 dl boveteflingor
– 1,5 dl linfrön
– 1,5 dl pumpakärnor
– 0,5 dl chiafrön
– 0,5 dl smält kokosolja
– 0,5 dl vatten
– 0,5 dl honung
– 1-2 nävar hackade valnötter
– 1-2 nävar hackade hasselnötter
– 1 msk kanel
Instruktioner
Värm ugnen till 150 grader.
Blanda alla ingredienser förutom nötter och kanel med varandra i en stor bunke.
Sprid ut på plåt och grädda i intervaller om 10 minuter totalt 4 gånger (40 minuter) – vänd runt på plåten emellan varje varv.
Tillsätt sedan kanel och grovt hackade nötter och blanda väl.
Förvara i lufttät burk.
- Tid att förbereda: 30 min
- Tid att laga: 40 min