(copycat) Magnum Strawberry White
Sommar i en glass! Man älskar ju goda copy-cat varianter. Och Magnum Strawberry White är ju en personlig favorit.
Skillnaden är att denna innehåller mindre vitt strösocker än originalet, om du väljer att söta kompott och smet med björksocker.
Skriv ut(copycat) Magnum Strawberry White
Beskrivning
Sommar i en glass! Man älskar ju goda copy-cat varianter. Och Magnum Strawberry White är ju en personlig favorit.
Skillnaden är att denna innehåller mindre vitt strösocker än originalet, om du väljer att söta kompott och smet med björksocker.
Ingredienser
Jordgubbskompott
45 g björksocker (0,5 dl)
225 g frysta jordgubbar
citronsaft från 0,5 citron
40 g honung
Glassmet
45 g äggula (3 st)
45 g äggvita (1,5 st)
200 g vispgrädde (2 dl)
100 g philadelphia
1 msk vaniljextrakt
68 g björksocker (0,75 dl)
Chokladtäcke
300 g vit choklad
2,5 msk matolja
Instruktioner
Koka upp bär med björksocker, honung och citronsaft. Låt puttra ca 20 minuter till en kompott. Det är OK om bitar av jordgubbar finns kvar. Låt kallna och mixa sedan slät med en stavmixer.
Vispa grädden och ställ in i kylen.
Vispa äggulorna med färskost och björksocker i en bunke tills ljust och krämigt. Vänd ner jordgubbskompotten, men spara 0,75 dl till när du fyller glassformarna.
Vispa äggvitorna en separat bunke till ett fast skum.
Vänd sedan ner grädden i äggule-smeten, lite i taget. Vänd därefter ner äggvitan, lite i taget.
Fyll en spritspåse, eller använd sked för att fylla glassformarna. Fyll de till hälften med glassmet och fördela sedan jordgubbskompotten, ringla i varje glassform. Fyll sedan med resten av glassmeten. Jämna till ytan, jag använder en palett, och frys minst 6h, men helst över natten så att de är riktigt genomfrysta när du sedan doppar de i choklad.
Hacka chokladen o smält i intervaller i micro. Rör emellanåt så att den inte bränns.
Rör sedan ner matolja. Häll över i ett högt, lite bredare glas. Chokladen ska vara max ljummen, inte varm – så att glassen inte smälter direkt när du doppar den.
Tryck ut glassarna på en bricka. Glassen smälter snabbt så låt de vara i frysen så mycket som möjligt. Doppa varje glass i chokladen. Skaka lite så att överflödig choklad rinner av. Lägg på en ny bricka med bakplåtspapper direkt in i frysen och upprepa tills alla är klara.
Efter en stund (ca fyra glassar) behöver du värma på chokladen lite då glassen kyler ner den och den annars blir för trögflytande. Värm den inte varmare än ljummen dock. Lägg in glassarna i frysen till chokladen stelnat.