Chocolate Chip Brownie-rutor
Det här receptet är hundra procent sprunget från mina egna cravings och vad jag ville ta fram en variant på där man skippar gluten och det vita sockret.
Alltså chocolate chip cookies… och brownies… fudge-konsistens med tuggiga chokladbitar. Flingsalt. Alltså… Det här är helt och hållet mitt typ av bakverk. Hoppas ni är med mig!
Och! Förstår ni att dessa alltså är bakade med vita bönor? Utan att smaka ett spår av vita bönor, men bidrar med grym konsistens. De ersätter även äggen, ifall du är äggallergiker och letar efter ett grymt gott recept.
Dessutom går det i ett swish att sno ihop dessa. Du mixar i princip allt i en matberedare, häller i smal brödform och gräddar.
För snyggast rutor låter du den kallna helt, allra helst i kylen över natten, och sedan skär upp. Det blir 12 bite-size bitar.
Skriv utChocolate Chip Brownie-rutor
- Total tid: ca 55 min
- Antal: 12 bitar 1x
Beskrivning
Alltså chocolate chip cookies… och brownies… fudge-konsistens med tuggiga chokladbitar. Flingsalt. Alltså… Det här är helt och hållet mitt typ av bakverk. Hoppas ni är med mig!
Och! Förstår ni att dessa alltså är bakade med vita bönor? Utan att smaka ett spår av vita bönor, men bidrar med grym konsistens. De ersätter även äggen, ifall du är äggallergiker och letar efter ett grymt gott recept.
Ingredienser
1 förp vita bönor (230 g avrunnen vikt)
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl kokosolja
1 dl glutenfri havremjölk (Valios) eller annan valfri mjölk
100 g mandelmjöl (2 dl)
1 msk vaniljextrakt
45 g kokossocker (0,75 dl)
80 g xylitol (1 dl)
0,5 tsk finsalt
1 msk maizena
150 g mörka chokladknappar (spara några att strö över kakan innan gräddning)
2 nypor flingsalt att strö på toppen av kakan innan gräddning
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Börja med att hälla över bönorna i en sil och skölj. Låt rinna av och häll sedan i en matberedare.
Tillsätt övriga ingredienser (förutom chokladknappar och flingsalt) och mixa till en slät smet.
Tillsätt chokladknapparna (spara ett gäng att strö ovanpå kakan). Vänd ner i smeten med en slickepott tills de är jämnt fördelade i smeten.
Häll över smeten i den bakplåtspappers-klädda formen. Strö över de resterande chokladknapparna och sedan ett par nypor flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Kakan är färdig när den är gyllene och gungar något i mitten när du skakar den. Obs! Den ska inte vara rinnig i mitten, men gunga något som sagt.
Låt kakan vila på galler i ca 1 h innan du lyfter ut den ur formen, så håller den ihop när du lyfter ut den.
Låt kallna helt innan du skär upp den för snygga bitar (allra helst i kylen över natten). Skär upp kakan i 12 bitar.
Noteringar
Förvara i lufttät burk i kylen i ca 1 vecka, eller upp till tre månader i frysen.
- Tid att förbereda: 20 min
- Tid att laga: 35 min
- Kategori: Kaka