Chocolate Chip Cookies med vit choklad och hallonfyllning
Kakor som är mjuka och kladdiga i mitten, med en fyllning av hallonsylt – som en fusion mellan amerikanske chocolate chip cookies och vår klassiska Hallongrotta. Dessutom har jag adderat vit choklad i kakdegen. Avslutningsvis är de dekorerade med vit choklad och frystorkade hallon, om man vill göra de extra piffiga.
Skriv utChocolate Chip Cookies med vit choklad och hallonfyllning
- Total tid: 0 timmar
- Antal: 20 st 1x
Beskrivning
Kakor som är mjuka och kladdiga i mitten, med en fyllning av hallonsylt – som en fusion mellan amerikanske chocolate chip cookies och vår klassiska Hallongrotta. Dessutom har jag adderat vit choklad i kakdegen. Avslutningsvis är de dekorerade med vit choklad och frystorkade hallon, om man vill göra de extra piffiga.
Ingredienser
150 g smör
315 g vetemjöl
3/4 tsk flingsalt
0,5 tsk bikarbonat
180 g råsocker
2 ägg
150 g vita chokladprickar
En halv burk hallonsylt – jag använder Bobs gjord på 100 % frukt och bär
150 g vita chokladprickar och frystorkade hallon till dekoration
Instruktioner
Smält smör. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke för köksassistent. Tillsätt sedan smöret långsamt medan maskinen går på lägsta hastighet. Fortsätt med att tillsätta ett ägg åt gången och rör till degen precis går ihop. Tillsätt slutligen chokladprickr och rör precis tills det går ihop till en deg. Rulla in degen i plastfolie och kyl i minst 30 minuter i frysen. Värm under tiden ugnen till 175 grader.
Dela degen i ca 40 g stora bitar, ta en del av biten och platta ut som ett lock. Rulla resterande av degbiten till en boll. Tryck ett hål (för fyllning) och placera på plåt med avstånd emellan. Fyll varje boll med sylt och lägg sedan på deglocket, platta försiktigt till runt kanterna så inte sylt rinner ut under gräddning. Jag brukar grädda ca 9-10 st/plåt i ca 8-10 minuter.
Noteringar
Överkurs: Direkt när de kommer ut ur ugnen brukar jag använde en rund metall-kakstans och placera ovanpå varje kaka och sedan snurra för att de ska bli perfekt runda.
Temperera vit choklad. Enklast är att smälta 120 g i micro (i intervaller, rör då och då). Tillsätt sedan resterande 30 g och rör tills det smält. Fyll en spritspåse med tyll med litet hål (eller använd en sked) och ringla chokladen över varje kaka. Strössla sedan över frystorkade hallon.
- Tid att förbereda: 1 h
- Tid att laga: 8-10 min
- Kategori: Kakor
- Metod: Bakning
- Kök: Amerikanskt / Svenskt