Birthday Brownies
Dessa godingar är bakade med svarta bönor! Till dig som bakat eller sett mitt tidigare recept på Chocolate Chip Blondies – här kommer en uppföljare 🔥 Jag tror inte att du kommer att bli besviken, personligen har jag SVÅRT att bestämma vilken som är godast.
Dessa brownies är glutenfria, sötade med kokossocker och björksocker och utan ägg. På toppen är det vanligt strössel – det tycker jag att man kan man unna sig på sin födelsedag, speciellt när man stoppat bönor i smeten 🤸♀️
Skriv utBirthday Brownies
- Total tid: 1 h 15 min
- Antal: 12 bitar 1x
Beskrivning
Dessa godingar är bakade med svarta bönor! Till dig som bakat eller sett mitt tidigare recept på Chocolate Chip Blondies – här kommer en uppföljare 🔥 Jag tror inte att du kommer att bli besviken, personligen har jag SVÅRT att bestämma vilken som är godast.
Dessa brownies är glutenfria, sötade med kokossocker och björksocker och utan ägg.
På toppen är det vanligt strössel – det tycker jag att man kan man unna sig på sin födelsedag, speciellt när man stoppat bönor i smeten 🤸♀️
Ingredienser
1 förp svarta bönor (230 g avrunnen vikt)
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl kokosolja
1 dl mjölk, vanlig eller växtbaserad
100 g mandelmjöl
1 msk vaniljextrakt
55 g kokossocker (0,75 dl)
80 g björksocker (1 dl)
0,5 tsk finsalt
1 msk maizena
2 msk kakao
1 tsk espressopulver
150 g mörka chokladknappar
2 nypor flingsalt att strö på toppen av kakan innan gräddning
Frosting
125 g Philadelphia
60 g rumsvarmt smör i kuber
50 g sukrin melis (kalorifritt florsocker, finns att beställa på apotea)
1/2 urskrapad vaniljstång
färgat strössel (valfritt)
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Börja med att hälla över bönorna i en sil och skölj. Låt rinna av och häll sedan i en matberedare.
Tillsätt övriga ingredienser (förutom chokladknappar och flingsalt) och mixa till en slät smet.
Tillsätt chokladknapparna. Vänd ner i smeten med en slickepott tills de är jämnt fördelade i smeten.
Häll över smeten i den bakplåtspappers-klädda formen. Strö över ett par nypor flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Kakan är färdig när den gungar något i mitten när du skakar den. Obs! Den ska inte vara rinnig i mitten, men gunga något som sagt.
Låt kakan vila på galler i ca 1 h innan du lyfter ut den ur formen, så håller den ihop när du lyfter ut den.
Låt kallna helt innan du skär upp den för snygga bitar (allra helst i kylen över natten).
Frosting
Vispa rumsvarmt smör med philadelphia och urskrapad vaniljstång tills vitt och fluffigt på medelhastighet, det tar några minuter. Använd köksassistent eller elvisp. Tillsätt sedan sukrin melis och vispa ihop snabbt, tills fluffigt. Bred eller spritsa frostingen på brownien och avsluta eventuellt med att strö strössel på toppen.
Skär upp kakan i 12 bitar.
Noteringar
Förvara i lufttät burk i kylen i ca 1 vecka, eller upp till tre månader i frysen.
- Tid att förbereda: 40 min
- Tid att laga: 35 min